- Regjeringserklæringen gir muligheter

 
- Regjeringserklæringen gir muligheterBildet: Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien
- Vi er svært glade for at Regjeringen ser på tre som byggemateriale som en del av løsningen for å nå klimamålene.

Det sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien, i en kommentar til Hurdalsplattformen som er utarbeidet.

- Regjeringen vil satse på videreforedling av naturressurser i Norge og legger opp til en industriell satsing, basert på fornybare råvarer og der skogen skal tas i bruk for å nå klima- og miljømål. Det gir gode utviklingsmuligheter i vår næring. Det er positivt at Regjeringen peker på at det må stilles klimakrav til byggenæringen, der det blant annet stilles krav til offentlige anskaffelser og stimuleres til mer energieffektivisering. Dette er i tråd med hva store deler av byggenæringen har ønsket, sier Finstad. 

- Vi er også svært glade for at Regjeringen også har blikket rettet mot rehabiliteringsmarkedet og forlenget levetid på bygg. Treindustrien ser frem til det annonserte utviklingsprogrammet for trebygg og fornying av bygg, sier Finstad videre.

 - For bedriftene i treindustrien er samferdsel en avgjørende rammebetingelse. Vi ser at Regjeringen både vil ha mer gods på bane, fjerne flaskehalser på vegnettet og utbedre fylkesveinettet. Vi skulle ønske oss at regjeringserklæringen var mer konkret på hvilke tiltak man vil prioritere innenfor samferdsel, da industrien trenger forutsigbarhet for å investere. Vi ser fram til å samarbeide nærmere, slik at tiltakene som gir effekt for industrien kommer raskt på plass, sier Finstad avslutningsvis.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår