Reguleringsplanen for Ocean Space Centre vedtatt

 
Reguleringsplanen for Ocean Space Centre vedtattIllustrasjon: Snøhetta
Trondheim bystyre vedtok nylig reguleringsplanen for Ocean Space Centre. Anlegget skal ha en nøkkelrolle i å styrke Norges posisjon som en ledende havnasjon.

– Bystyrets vedtak er en milepæl for oss. Dette er et komplekst prosjekt, og vi ser frem til videre samarbeid om Ocean Space Centre i Trondheim, sier prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg i en pressemelding.

Dersom Stortinget vedtar byggingen av Ocean Space Centre, vil anlegget omfatte både forskningsvirksomheten til SINTEF og undervisning- og forskningsvirksomheten til NTNU innen marinteknikk.

I anlegget inngår det blant annet laboratorier med høyspesialisert utstyr, som flere store basseng der man kan teste og forske på modeller av for eksempel plattformer eller båter. I tillegg planlegges det laboratorier der man kan teste ulike typer motorer og konstruksjoner. Det skal også bygges kontorbygg og undervisningslokaler for SINTEF og NTNU.

I tillegg til selve senteret er det planlagt infrastruktur og testmuligheter i havet, både rundt øyene Hitra og Frøya, og utenfor Ålesund. Statsbygg er byggherre for anlegget, og fikk i desember 2019 oppdraget med å utarbeide en reguleringsplan. Første fase var å utforme et forslag til planprogram som beskriver formål, rammer og premisser for planarbeidet, samt opplegg for medvirkning og behovet for utredninger.

Et planforslag ble sendt på høring og offentlig ettersyn tidlig i 2021. Basert på merknadene som kom inn, ble forslaget til reguleringsplan justert. Det er denne som nå er vedtatt av bystyret.

– Vi takker for alle innspillene vi har fått i prosessen. Det har gjort dette til en bedre reguleringsplan, som legger gode rammer for det videre arbeidet med Ocean Space Centre, sier Bakken.

Oppstart av eventuelt byggeprosjekt er avhengig av bevilgning på statsbudsjettet for 2022.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår