Nyheter

Reservevann til Oslo kan felle Lan Marie Berg

For andre gang på ett år blir det fremmet mistillit mot byråd Lan Marie Berg i Oslo kommune. Foto: Privat

Lan Marie Berg innrømmer at hun kunne ha informert bystyret i Oslo om budsjettsprekken tidligere. – Det er en lærdom jeg vil ta med meg, sier hun, sier hun til NTB.

Av Odd Borgestrand

Til NTB sier hun videre at det kunne vært klokt å be om at det ble innkalt til et lukket møte der hun kunne informert utvalgets medlemmer om at denne saken var under arbeid og ville komme til bystyret om få uker. Under et møte i finansutvalget tirsdag ettermiddag sa hun at dette er en lærdom hun vil ta med seg videre.

Spektakulære hendelser
Noen år etter sin avgang har den tidligere lederen av vanntransport i Oslo VAV, Kjartan Reksten,  fått ønsket sitt oppfylt da han overfor VVS aktuelt sa at det var alt for få spektakulære hendelser i norsk vannbransje til å få løftet vann og avløp opp fra «de hemmelige tjenestene».  

Med den varslede milliardsprekken på den nye reservevannløsningen til Oslo kommune er virkelig vann og avløp kommet på den politiske dagsorden. Blant annet har Fremskrittspartiet i Oslo fremmet mistillitsforslag til miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Partiet mener hun brøt informasjonsplikten sin ved å unnlate å informere bystyret om kostnadsoverskridelser. Under bystyremøtet 16.juni blir det klart om flere partier vil fremme samme forslag. Hun overlevde mistillitsforslag fra FrP i forbindelse med brudd på arbeidsmiljøloven i energigjenvinningsetaten i Oslo i fjor.

Ekstern kvalitetssikring
Lan Marie Berg er etter hvert blitt en både hardhudet og dreven lokalpolitiker i Oslo, og legger seg derfor ikke helt flat. I følge NTB sa Berg under tirsdagens møte at det ikke er uvanlig at det oppstår utfordringer i store og små prosjekter. Likevel var hun tydelig på at det var viktig å få en ekstern kvalitetssikring av prosjektet.  Styrings- og kostnadsrammen for reservannforsyningen til Oslo (fra Holsfjorden) økes til henholdsvis 15,7 og 17,7 milliarder kroner, en økning på 5,2 milliarder kroner fra de opprinnelige rammene.