Røa Torg er kåret til Årets bylivprosjekt 2021

 
Røa Torg er kåret til Årets bylivprosjekt 2021Avbildet fra venstre: Line Beate Løvlien, Norconsult, Jarle Johansen, Røa Torg/ byggherre, Tim Kvingedal Larsen, LPO arkitekter. (Foto: Norconsult)
Det er Oslo Metropolitan Area (OMA) som står bak den gjeve kåringen OMA Awards 2021. Røa Torg stakk av med seieren i tøff konkurranse med to andre sterke finalister; Sukkerbiten og Stasjonsallmenningen i Bjørvika.

Vinneren Røa Torg ble stemt frem av publikum i forbindelse med OMA Awards 2021. Det lokale engasjementet har vært sterkt under avstemningen. Prisen ble delt ut under Oslo Urban Week 9. september.

Røa Torg består av en glasspaviljong med uteservering mot det nyetablerte torgarealet, butikker og boliger langs Vækerøveien. Prosjektet kobler seg på Røa t-banestasjon og Samfunnshus Vest. Byggherre og utvikler er Røa Centrum AS. LPO Arkitekter står for arkitekturen på det nye torget, mens Norconsult har vært ansvarlig for landskapsarkitekturen.

Dette sier juryen i sin begrunnelse:
«Fra å være en flate man kun krysset over fra et sted til et annet, er torget nå et sted der folk stopper opp, sitter ned og barn leker, og det utgjør et helt nytt samlingspunkt på Røa. Det nye glassbygget mot torvet er utformet med saltak, og tar opp i seg skalaen og formen til rekken med butikker i den eldre blå murbygningen med butikker ut mot Sørkedalsveien. Det blå handelssenteret fra 1950-tallet er med på å fortelle en del av Røas utbyggingshistorie, og det nye glassbygget relaterer seg til skalaen i den eldre næringsbebyggelsen i både form og volum.

Torget ligger som en naturlig nedskalering av bebyggelsen på begge sider: Den eldre bebyggelsen på den ene siden og den nye boligbebyggelsen langs Vækerøveien på den andre. Vinneren av Årets bylivsprosjekt har på imponerende vis lyktes med å oppfylle ambisjoner om økt byliv. Dette på en måte som har skapt aktivitet og liv i et revitalisert område.»

Ansvarlig landskapsarkitekt fra Norconsult har vært Line Beate Løvlien. Leif Rathe har vært byggherres rådgiver og hatt ansvaret for prosjektutvikling og gjennomføring.

Prosjektfakta

  • Utvikler: Røa Centrum AS
  • Arkitekt: LPO Arkitekter
  • Landskapsarkitekt: Norconsult
  • Areal: 10.000 m2 BRA bolig, 13.000 m2 BRA næring, uteareal ca 2500 m2
  • Ferdigstilt: 2021
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår