Rockfon med NASA-teknologi

 
Rockfon med NASA-teknologiBildet: Nå har Rockwools akustikkavdeling Rockfon kommet et skritt videre på veien mot en hvitere og glattere akustisk himling, takket være amerikansk romteknologi.
Krystallinsk maling med inspirasjon fra NASA er hemmeligheten bak Rockfons nye hvite akustiske himling Rockfon Blanka, som har en eksepsjonelt høy lysdiffusjon og en lysrefleksjon på hele 87 prosent.

Akustiske himlinger er designet for å absorbere lyd. Himlingene sikrer at vi kan føre en normal samtale i et rom uten at lyden gir etterklang. Men platenes akustiske egenskaper gjør det også vanskelig å få en helt ensartet hvit overflate. Hvis overflaten er lukket, kan ikke platene ta opp lydbølgene. Nå har Rockwools akustikkavdeling Rockfon kommet et skritt videre på veien mot en hvitere og glattere akustisk himling, takket være amerikansk romteknologi.

– Etter flere års forskning, har vi utviklet en enda hvitere steinullshimling. Hemmeligheten bak den nye himlingen er en spesiell overflatemaling som blir brukt på amerikanske romferger. Malingen består av en rekke små krystaller. Krystallene reflekterer lyset og sprer det lengre inn i rommet enn vanlig overflatemaling. Vi har fått gjennomført en rekke uavhengige tester som viser at vi har en lysrefleksjon på 87 prosent, forteller teknisk sjef i Rockfon Skandinavia og Øst- Europa, Oskar Meres.

Med en høy lysrefleksjon og lysdiffusjon får du mer dagslys inn i rommet, skaper et bedre arbeidsmiljø og holder forbruket av kunstig lys nede. Den ekstra hvite overflaten har vært helt avgjørende for entreprenørfirmaet Betonmast Telemark, som har valgt å bruke Rockfon Blanka akustiske himlinger til renoveringen av Sparebank 1 Telemark. Banken er i ferd med å samle aktivitetene sine i et hovedkvarter i Porsgrunn, og får i den anledning bygget et topp moderne kontormiljø.

– Noen akustiske himlinger blir gule med tiden. Med teknologien bak de nye akustiske himlingene er vi sikre på at himlingene forblir hvite. De er også mye lettere å holde rene, sier Tor Lidahl fra entreprenørfirmaet Betonmast Telemark, som er i gang med å montere 1400 m2 med ny Rockfon Blanka-himling til det ambisiøse kontorprosjektet.

Den høyteknologiske akustiske himlingen er også lettere å montere enn vanlige akustiske himlinger, da platene er retningsløse: 
– Alminnelige akustiske himlinger skal legges i en bestemt retning. Ligger de feil, kan du se det i himlingen. Du risikerer å måtte snu platene etter monteringen fordi du ikke var oppmerksom nok underveis i prosjektet. Det problemet har du ikke her. Du kan legge akustikkplatene vilkårlig og fortsatt ha en ensartet overflate, sier Tor Lidahl.

NASA-teknologien på overflaten bidrar dessuten til å holde platene rene ute på byggeplassen. Den krystallinske malingen bidrar nemlig til å sikre en antistatisk overflate, slik at smuss har vanskeligere for å feste seg. Skitne håndavtrykk kan lett tørkes av, og plater kan tas ned fra himlingen uten at det er synlig i etterkant.
– Det hender jo at platene blir skitne rundt utluftingskanalene eller i forbindelse med en reparasjon. Plutselig har du svarte håndavtrykk på platene i himlingen. Det unngår vi med Rockfon Blanka. Dersom platene blir skitne, er det svært enkelt å tørke av dem og få en hvit overflate igjen, konkluderer Oskar Meres.

Rockfon
ROCKFON er en ledende leverandør av himlings- og veggløsninger basert på steinull. Steinull ble oppdaget på Hawaii på begynnelsen av 1900-tallet. Den er et naturlig biprodukt av vulkansk aktivitet, som gjør den til en fornybar og rikelig ressurs.
ROCKFON er et datterselskap av ROCKWOOL® International – verdens største produsent av steinull med over 70 års erfaring. ROCKWOOL-gruppen ble stiftet i 1937, og har nå 27 fabrikker og mer enn 9300 ansatte over hele verden.
ROCKFON akustiske himlinger fremstilles ved fire ROCKWOOL-steinullsfabrikker i Frankrike, Polen, Russland og Nederland, og distribueres via salgsselskaper over hele verden.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår