Salget av trebaserte byggevarer faller

 
Salget av trebaserte byggevarer fallerAdministrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien
Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert falt med 20,5 prosent i oktober sammenliknet med september i år, viser statistikk målt i volum fra Treindustrien.

Sammenlignet med oktober i fjor, er det akkumulerte salget i volum 29,1 % lavere. Oktober i fjor hadde historisk høyt salg, og salget er til tross for et fall nå på et fortsatt høyt nivå. Eksporten av trelast faller med 17,8 prosent i oktober, sammenlignet med samme periode i fjor. Eksporten av sagtømmer øker imidlertid med hele 37,5 prosent, sammenlignet med samme periode i 2020.

- Salget faller i oktober, og vi ser en utflating i markedet som en forventet sesongsvingning, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien i en pressemelding.

- Den økende eksporten av sagtømmer viser fortsatt sterk etterspørsel internasjonalt etter trebaserte produkter. Eksportrestriksjoner i Russland gjør blant annet at Kina dreier mot Europa. I tillegg er det store tap av volum fra Canada. Dette påvirker det globale markedet, sier hun videre.

- Treindustrien er avhengig av å bygge lager nå for å dekke opp for ordrer fremover og for å være rustet til å møte neste høysesong. Lagernivåene ligger nærmere 40 prosent lavere enn det som var et normalt nivå på denne tiden av året, før pandemien. Mange bedrifter er i gang med investeringer for å øke produksjonskapasiteten, både i Norge, Sverige og i resten av Europa. Lange leveringstider på maskiner, teknologi og utstyr utfordrer både kostnader og produksjonskapasitet fremover, understreker Finstad til slutt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår