Sammen om første industrihjelm med MIPS

 
Sammen om første industrihjelm med MIPS
Intellity AS har inngått samarbeid med Guardio Safety AB, og kan nå som først i Norge tilby den første industrihjelm med MIPS i Norge, Guardio ARMET.

MIPS, som står for Multi-directional Impact Protection System, er et resultat av tjue års forskning ved Kungliga Tekniska Högskolan og Karolinska Institutet, og er kort fortalt et tolagssystem inne i hjelmen som minsker rotasjonskraften som overføres til hjernen ved støt og slag mot hodet.

- Hjelmen er lett, og MIPS-systemet er montert i hjelmen med strikker som tillater det ekstra laget, og hodet, å bevege seg inne i hjelmen. Dette er konstruert som en videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved slag. Kort fortalt ledes energi fra slag bort fra hodet og hjernen, sier daglig leder i Intellity, Eigil Heltne, i en pressemelding.

- MIPS har blitt mer og mer vanlig i sport- og fritidshjelmer de siste årene, og vi er veldig glade for å endelig kunne tilby dette i en industriell vernehjelm i Norge. Hodet er svært utsatt på en byggeplass, og en tradisjonell hjelm gir rett og slett ikke nok sikring. Vi håper at ARMET vil kunne bidra til lavere fravær som følge av støt og fall, sier daglig leder i Intellity, sier Heltne.

- I tillegg har hjelmen twICEme installert, en NFC-chip hvor arbeider selv kan legge inn vital informasjon som kan komme til nytte dersom uhellet er ute. Informasjonen leses raskt av på en mobiltelefon, enten man har appen installert eller ikke, legger han til.

- Vi i Guardio er glade for å ha inngått et samarbeid med Intellity, som deler vår ambisjon om å sikre bygge- og anleggsplasser gjennom gode og innovative løsninger, sier forretningsutvikler Philip Karlsson.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår