Sammen om gjenbruk

 
Sammen om gjenbrukIllustrasjonsbilde
I samarbeid med RE:inventar lanserer Norsk Gjenvinning et nytt initiativ for å utvikle nye og bedre verdikjeder for gjenbruk av møbler og inventar på et industrielt nivå.

– Norsk Gjenvinning jobber stadig med å flytte avfall høyere i avfallshierarkiet, og et naturlig neste steg er å se på løsninger for gjenbruk. Samarbeid med RE:inventar på å videreutvikle løsninger sammen med våre kunder gir oss en unik mulighet til å bygge gode nye sirkulære forretningsmodeller og gir avfall nytt liv, forteller Charlotte Koritzinsky Luisa, leder bygg og anlegg i Norsk Gjenvinning.

Sikrer gjenbruk på industriell skala

RE:inventar er et samarbeidsprosjekt mellom norske produsenter og leverandører av møbler og inventar. Ambisjonen og formålet er å gi kunder bedre tilgang til miljøvennlige og kortreiste produkter til riktig pris, med et mål om å gjøre det like enkelt å gjenbruke som å kjøpe nytt.

– Gjennom et tett samarbeid vil vi sammen utvikle nye grønne, sirkulære forretningsmodeller som øker graden av gjenbruk, redesign og dokumentasjon av møbler og inventar – på et industrielt nivå. Dette vil øke graden av gjenbruk og redesign i prosjekt, hvor møbler som ikke benyttes vil kunne formidles og avhendes på en forsvarlig og dokumentert måte. Selv overskuddsmaterialer vil bli grunnlag inn i nye produkter og tjenester, sier daglig leder i RE:inventar Lars Erik Sikkeland.

Samarbeidet blir et viktig steg i arbeidet med å etablere nye, sirkulære verdikjeder og gir kunder tilgang til en helhetlig tjeneste for avhending av møbler og tilgang til nytt, gjenbrukt inventar.

– Det er viktig at vi drar bransjen i riktig retning og legger til rette for å ta gode, sirkulære valg. Ved å ha et tilbud i en industriell skala vil vi i samarbeid med kundene våre ha en stor påvirkning på utslipp og avfallsminimering, avslutter Luisa.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave