Sammen om nye Hammerfest sykehus

 
Sammen om nye Hammerfest sykehusIllustrasjon: LINK arkitektur
Norconsult, Multiconsult og LINK arkitektur blir med Consto videre inn i byggingen av nye Hammerfest sykehus.

I forrige uke signerte Consto kontrakt med Finnmarkssykehuset HF om bygging av Nye Hammerfest sykehus, en totalentreprisekontrakt på 1,4 milliarder kroner. Nå har Consto også signert kontrakt med rådgiverne som skal være med videre i prosjektet. Sammen med Sykehusbygg skal de realisere det nye sykehuset i Hammerfest.

Både Norconsult, Multiconsult og LINK arkitektur deltok sammen med Consto i forprosjektet for nye Hammerfest sykehus.

Slagkraftig og kompetent team

- I forprosjektet utviklet vi sammen et slagkraftig og kompetent team. Det er derfor svært gledelig å ha med partene videre i det videre arbeidet med å realisere sykehuset, sier prosjektsjef og ansvarlig for utbyggingen av nye Hammerfest sykehus i Consto, Jens Solvang, i en pressemelding.

- Vi er takknemlig for å ha fått tilliten til å realisere nye Hammerfest sykehus, et veldig viktig prosjekt for hele Vest-Finnmark. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Sykehusbygg, sier Solvang.

Samarbeidspartnerne er lokalisert ulike steder i landet, og teamet vil derfor benytte seg av digitale løsninger for samhandling.

- Vi tar samarbeidet inn i en ny digital dimensjon og vi vil benytte oss av de beste løsningene på markedet for virtuell samlokalisering, sier Solvang.

Atriumløsninger

Sykehusets beliggenhet, orientering og landskapsdesign er basert på vurderinger av lokalt klima, vindretninger og lystilgang. LINK arkitektur er ansvarlig for arkitekturtjenester i prosjektet.

- Den kompakte bygningsformen har atriumløsninger som gir god tilgang på dagslys og arealer med klimaskjerm utsatt for arktisk vær og sjø. Sykehuset er organisert med sammenbundne kuber tilknyttet vertikale trapp- og heisforbindelser, og er utformet for å skape korte avstander og god flyt mellom spesialfunksjoner. I tillegg er det lagt stor vekt på rause fellesarealer som er med på å skape sykehusets identitet. Byggets arkitektoniske kvalitet rommer noe sanselig, og signaliserer trygghet og omsorg, sier Mette Dan-Weibel, Director Healthcare i LINK arkitektur.

Norconsult har ansvar for rådgivning og prosjektering innen fagene elektro, IKT, automatisering og VVS.

- Vi har hatt stort gjensidig utbytte av det tette samarbeidet mellom rådgiver og entreprenør i forprosjektet. Sammen utarbeidet vi et svært solid rammeverk som vi ser frem til å benytte når vi nå skal realisere prosjektet til Finnmarkssykehusets forventninger, og i tråd med de tydelige målene vi har satt for byggbarhet og økonomisk bærekraft, sier Henning Vellene, direktør for Tekniske systemer i Norconsult.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår