Sammen om nytt HMS/KS-system

 
Sammen om nytt HMS/KS-systemBildet: Egil Kvingedal, fagsjef for klima og miljø i MEF (t.v.) og daglig leder i SmartDok, Bjørn Tore Hagberg
MEF lanserer nå sammen med SmartDok det nye HMS/KS-systemet for medlemsbedriftene, SmartMEF.

Den nye løsningen ligger innbakt i SmartDok og befinner seg dermed i kjente omgivelser for mange i bransjen. I februar 2021 skrev MEF og SmartDok en avtale om å sammen lage et nytt HMS/KS-system for medlemsbedriftene. Halvannet år etter at signaturen ble satt på papiret er systemet endelig klart for å lanseres ut til alle MEF sine medlemmer. 

Verdi for kundene

- Først og fremst er det godt at vi endelig kan lansere noe som gir verdi for kundene. Alt arbeidet som er gjort det siste halvannet året er jo bortkastet om det ikke bunner ut i noe som brukes. Og så lenge det ikke er lansert, blir det jo heller ikke brukt. Deretter blir det selvsagt spennende å se hvordan det blir tatt i mot og faktisk fungerer for de som skal bruke dette, sier daglig leder i SmartDok, Bjørn Tore Hagberg, i en pressemelding.

28.september ble første versjon av produktet sluppet. Også MEFs fagsjef for klima og miljø, Egil Kvingedal er strålende fornøyd med at produktet er lansert. 

Tidsriktig tilbud

- Det er gledelig over å endelig være i gang med å kunne tilby SmartMEF til medlemmene. Smartdok har gjennom det siste halvannet året jobbet hardt sammen med MEF for å komme dit vi er nå. For MEF betyr dette at vi kan fortsette med å opprettholde et tidsriktig tilbud om et malsystem innenfor KS, HMS og systemsertifiseringer til vår medlemmer, sier Kvingedal.

- Det å ha et verktøy som SmartMEF betyr trygghet for medlemmene. I dette verktøyet finnes det maldokument og funksjoner som gjør at en enkelt kan bygge opp og tilfredsstille kravene til dokumentasjon enten gjennom myndighetskrav, egne krav eller krav fra oppdragsgiver i prosjekter. Dette er med på å skape en trygghet for både bedriften og de som er brukere av systemet ute på prosjektene, mener han.

Hva er SmartMEF?

SmartMEF er MEF sitt HMS/KS-system og er et system utviklet for MEF sine medlemsbedrifter og er et ledd i en felles satsing på kvalitetssikring og HMS. SmartMEF inneholder MEF-skjemamaler, MEF-dokumentmaler, bedriftstilpassede dokumenter fra KSMEF, SJA, RUH, bildedokumentasjon og dokumentsenter.

I konstant utvikling

At SmartMEF er lansert betyr ikke på noen måter at produktet er ferdigutviklet. Det betyr at produktet er godt nok til å slippes ut til massene, og at det vil komme flere nyttige funksjoner etter hvert.

- Nå skal vi først og fremst lansere det som er avtalt, så må vi nok gjøre små justeringer slik at dette går mest mulig knirkefritt. Etterhvert vil det nok dukke opp både forslag på forbedringer på det som er og ikke minst forslag nye ting som burde vært i løsningen. Da er det godt å samarbeide med MEF på å prioritere de viktigste tingene, sier Hagberg.

- Vi lever i et samfunn hvor det stilles stadig større krav til bransjen både innenfor digitalisering, dokumentasjon og forbedringer. MEF følger denne utviklingen og vil vedlikeholde og se på utviklingsmulighetene sammen med SmartDok når behov og krav endrer seg, avslutter han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave