Sammen om utslippskutt

 
Sammen om utslippskuttBildet: Per Morten Johansen og Lene Lad Johansen fra Omsorgbygg sammen med Bellonas Lene Elizabeth Hodge og Frederic Hauge (Foto: Ellen Viseth)
Omsorgsbygg Oslo KF og Bellona har inngått en samarbeidsavtale for de neste tre årene. Ett av hovedområdene i avtalen er å redusere utslipp fra byggeplasser.

En fjerdedel av transportutslippene i Oslo kommer fra anleggsdrift. Hovedstaden vår er Europas raskest voksende by og byggeaktiviteten vil øke. Omsorgsbygg skal blant annet bygge flere sykehjem, barnehager og brannstasjoner.

Omsorgsbygg og Bellona skal nå samarbeide for å kutte utslipp fra byggeaktivitet. Omsorgsbygg er allerede i gang og har fjernet oljefyring i alle sine bygg.

– Vi var også de første som tok i bruk solkraft på byggeplass, noe vi vil gjøre mer av. Vi vil også gå videre med å fjerne andre utslippskilder fra nye byggeprosjekter. Samarbeidet med Bellona er viktig og gir oss faglig tyngde til å gjøre gode valg, sier Per Morten Johansen.

Bellonas visjon er at de fossile utslippene i byggsektoren elimineres.

- Fremtidens byggeplass er ren, stille og elektrisk. Nå gleder vi oss til å gå i front for fossilfrie anleggsplasser sammen med Omsorgsbygg. Omsorgsbygg er allerede en ambisiøs byggherre og vi har stor tro på at de vil kunne bevege markedet, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Avtalen er treårig, med intensjoner om å forlenge samarbeidet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår