Samspill om nye Verdal vgs

 
Samspill om nye Verdal vgsBildet: Verdal videregående skole har et areal på ca. 18 200 m2. Hva som skal gjøres, og i hvilket omfang det blir nybygg, riving og rehabilitering, blir avtalt i samspillsperioden
AKTUELLE PROSJEKTER: Skanska har inngått samspillskontrakt med Trøndelag Fylkeskommune for utvikling av nye Verdal videregående skole.

Av Bjørn Laberg

Når samspillet er ferdig, er målet å videreføre samarbeidet i en totalentreprise for gjennomføring av byggeprosjektet. Skanska har de siste årene bygget flere skolebygg i Trøndelag, blant annet Campus Kalvskinnet for Høgskolen i Trøndelag, Heimdal videregående skole, Inderøy kultur- og oppvekstsenter, Brundalen, Børsa og Steinkjer barneskoler.

- Verdal videregående skole er et viktig prosjekt for skolebyggeren Skanska. Vi er stolte over at Trøndelag fylkeskommune viser oss denne tilliten, og vi ser frem til å løse prosjektet med stor entusiasme og høy presisjon, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør for Bygg Midt/Nord i Skanska.

Verdal videregående skole har høye klima- og energimål og beskrives av partene som et «fremtidens prosjekt». De gode løsningene skal utvikles i tett dialog og samarbeid mellom Trøndelag fylkeskommune og Skanska med sine rådgivere. Prosjektet skal løses som en utviklingskontrakt med intensjon om å videreføre samarbeidet til en totalentreprise, og Skanska har tatt med seg HUS Arkitekter AS som arkitekt for prosjektet.

Totalt har skolen et areal på ca. 18 200 m2. Hva som skal gjøres, og i hvilket omfang det blir nybygg, riving og rehabilitering, blir avtalt i samspillsperioden hvor det også vil bli stor involvering av brukerne av skolen.

- Samspillsfasen starter nå og er estimert til å vare i 15 måneder før bygging starter. Kontraktene samlet har en estimert verdi på ca. 200 millioner norske kroner, men bokføres i Skanskas ordrereserve først etter at totalentreprisekontrakten på bygging er signert, presiserer Krogstadmo.

FAKTA:
Fylke: Trøndelag
Kommune: Verdal
Tiltakshaver: Trøndelag fylkeskommune
Utviklingskontrakt: Skanska
Verdi: cirka 200 millioner kroner
Byggestart: 2021
RI Reguleringsplan: Norconsult AS

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live / Skanska

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår