Satser på biobasert byggevarme

 
Satser på biobasert byggevarmeIllustrasjonsbilde (Foto:Pemco)
Selskapene Norsk Bio AS og BioLand AS har gått sammen om å utvikle mobile løsninger for å produsere og selge biobasert varme. Målet er å erstatte fossile løsninger og å gjøre norske byggeplasser grønnere.

– Dette er et konsept vi har jobbet med siden 2014, og i vinter hadde vi de to første anleggene ute på byggeplasser. Disse testanleggene har vist at vi både er konkurransedyktige på pris, at våre biofyrte anlegg ikke tar mer plass enn fossilfyrte kjeler, og ikke minst at de gir en bedre varmeeffekt og et langt bedre miljøregnskap enn fossile varmeanlegg, sier Henrik Kjæreng i Norsk Bio og Ove Staubo Munthe-Kaas til nettstedet skog.no.

De to gründerne mener fordelene med deres grønne varmeproduksjon er så mange at det skal være mulig å få bredt innpass i byggebransjen:

– Vi vet at mange fortsatt tror at det er dyrere å lage varme av flis og trepellets enn å bruke fossile løsninger, men på grunn av billig brensel kan vi levere varme til svært konkurransedyktige priser. Mobile og selvstendige komponenter gjør også at anlegget kan tilpasses enhver bygningsmasse og vi har utviklet helt egne styrings- og kontrollsystemer som gjør varmeproduksjonen svært effektiv. Blant annet kan man spre varmen over store arealer, uten vesentlig varmetap, forteller Kjæreng.

Les mer om satsingen på skog.no

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår