Satser på nye kloke hoder

 
Satser på nye kloke hoderFra venstre: Anders Walberg Nilssen, Andreas H. Loriente og Magnus Anderson
Mapei har en klar strategi om å bidra til at flere velger studier innen realfag. Magnus Anderson og Anders Walberg Nilssen har begge fått studiestipend og får selskap av Andreas H. Loriente og Kristine Fagerheim på laboratoriet i sommer.

– Jeg har deltatt på Mapei sin matematikkonkurranse Matteknekker'n og vært her på skolebesøk. I fjor fikk jeg sommerjobb og nå skal jeg jobbe fire nye uker med kvalitetskontroll, forteller Andreas H. Loriente fra Sør-Odal.

Han studerer til daglig bioteknologi ved NTNU i Trondheim, der han er i gang med sitt master-prosjekt om genmodifisering av mikroalger for å ta opp tungmetaller. Sommerjobben hos Mapei er viktig for veien videre.

– Det er veldig verdifullt å få arbeidserfaring i et industrilaboratorium og se hvordan ting blir gjort i en kommersiell sammenheng. Når du godkjenner titalls tonn med produkter som sendes ut til kunder fordi nettopp du bekrefter at det er godt nok er det en god følelse, understreker han.

Magnus Anderson fra Årnes i Nes kommune er kollega på materialkontroll og er én av to studenter som fikk det årlige studiestipendet til Mapei. Han studerer til daglig materialteknologi ved NTNU.

– Jeg har alltid vært realfaginteressert og hadde en veldig god lærer på videregående som gjorde at det føltes meningsfullt. Nå kan jeg bruke kompetansen min til å gjøre verden til et bedre sted, forklarer han.

Sammen med studiestipendet følger nemlig en sommerjobb.

– Jeg fikk tips av en studiekamerat om å søke på studiestipendet og har blitt svært godt mottatt her. Inntrykket er at Mapei er veldig ordentlige. Allerede første dagen var jeg i gang med arbeidsoppgavene mine, sier Anderson.

Det andre studiestipendet gikk til Anders Walberg Nilssen fra Kongsvinger, som studerer industriell økonomi på Ås med spesialisering innen konstruksjonsteknikk og innovasjon.

– Byggebransjen er en stor bidragsyter på utslippsfronten, og det krever nytenking for å forbedre det. Det er tøft å se at en bedrift som Mapei ser fremover og tar grepene som skal til.

Nilssen jobber på forsknings- og utviklingslaboratoriet for mørtler.

– Jeg har fått mitt eget forskningsprosjekt gjennom sommeren, der jeg skal jobbe med å tilpasse nye ingredienser til en hurtigherdende mørtel. At jeg får ansvar og blir satset på gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag.

Mapei har Lean Manufacturing som en viktig del av sin grunnfilosofi, og det legger studentene merke til.

– Jeg har sett Lean hos mange bedrifter gjennom studiene mine og må si Mapei er ekstremt gode på dette området. Et godt rammeverk sparer mye frustrasjon og gjør det enkelt å sette seg inn i eksisterende systemer, forklarer Nilssen.

Kristine Fagerheim fra Kongsvinger fikk studiestipend med tilhørende sommerjobb i 2018. Etter ett års utveksling i Italia er hun tilbake i Nord-Odal denne sommeren for å jobbe med forskning og utvikling på tilsetningsstoffer til betong.

– Jeg studerer industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i Trondheim. Der er det et krav at studentene selv skaffer seg relevant erfaring. Da jeg var hos Mapei sist fikk jeg mye ansvar og traff mange hyggelige folk, og derfor ønsket jeg meg tilbake, forklarer hun.

Hun gir flinke lærere æren for at hun tidlig fikk interesse for realfag. Nå har hun et halvt år igjen på NTNU før hun er ferdig utdannet sivilingeniør.

– Fokus på bærekraft blir stadig viktigere og Mapei fikk nylig innovasjonsprisen for Re-Con Zero, som gjenvinner slam fra betongbiler. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe i en bedrift som satser så målrettet på bærekraft, understreker Fagerheim.

– Samarbeidet vi har med realfagsstudenter er viktig med tanke på rekruttering. Forskning og utvikling er en vesentlig del av virksomheten vår, og vi trenger ansatte med riktig kompetanse for å drive dette videre. I tillegg er det veldig givende å ha ungdommene her om sommeren Vi er glade for å kunne bidra til at de får relevant arbeidserfaring, samtidig som det er lærerikt for oss, sier Elin Ellingsen, leder for Mapeiskolen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår