Savner større satsing på etter- og videreutdanning

 
Savner større satsing på etter- og videreutdanningBildet: NITO-president Trond Markussen
STATSBUDSJETTET 2022: NITO er skuffet over at regjeringen ikke leverer mer innenfor etter- og videreutdanning.

- Kompetanseheving er nøkkelen til gjenoppbygging etter pandemien, sikring av arbeidsplasser og verdiskaping. Alle snakker varmt om dette, uten at det gjenspeiles i konkret politikk og konkrete bevilgninger. Det er eksempelvis fortsatt uklart hvordan utgiftsbyrden for kompetanseheving fordeles mellom arbeidsgiver, arbeidstaker og staten, sier NITO-president Trond Markussen i en kommentar til forslaget til nytt Statsbudsjett for 2022.

Kontinuerlig kompetanseheving er helt avgjørende for å beholde arbeidsplasser og skape nye. Regjeringens videreføring av bransjeprogrammene er bra, men det bør legges inn mer forutsigbarhet, gjennom langsiktige bevilgninger. NITO har store forventninger til den nye regjeringen på dette området. Det unike med bransjeprogrammet er at det utvikles i samarbeid mellom partene i arbeidslivet og utdanningsinstitusjonene. Det gir en god match mellom tilbud og behov.

Regjeringen legger inn omtrent 40 millioner til et nytt distriktsprogram for kompetanseutvikling, og en søknadsbasert ordning for studiesentre.

- Dette kan være en start på det NITO kaller regionale kompetansefond, men vi mener 40 millioner er for lite for å dekke behovet for kompetanseutvikling i regionene. Det reelle behovet er minst tre ganger så stort.

- Vi skal ikke male fanden på veggen, det er mye bra i budsjettet. Men jeg blir utålmodig når vi alle vet hvor stor betydning kontinuerlig kompetanseheving har for den enkeltes muligheter i arbeidslivet, for innovasjon og for å bevare og skape arbeidsplasser. Vi ønsker oss mer helthetlig og langsiktig poltikk for læring hele livet, sier Markussen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår