Schüco med omfattende leveranse til Powerhouse Telemark

 
Schüco med omfattende leveranse til Powerhouse TelemarkBildet: Den Cradle-to-cradle-sertifiserte Schüco-fasaden FWS 50 SG.SI skjermer for støy, innsyn, vær og vind og solen. Foto: Sindre Ellingsen / © Schüco International KG
For Powerhouse i Porsgrunn og byggherre R8 Property endte systemvalget for glassfasader og glasstak på Schüco.

- Dette er takket være fasadesystemet FWS 50 (Façade Wall System, 50 mm profilbredde) sine muligheter til å løse overgangsdetaljer på en komplisert fasadegeometri i tråd med arkitektens intensjoner, skriver Schüco i en pressemelding.

Norges klimamål er ambisiøse. Vi tar sikte på at bygninger skal være tilnærmet karbonnøytrale innen 2050. Powerhouse Telemark er i forkant av utviklingen med sitt bygg som vil kompensere for karbonutslipp gjennom hele livssyklusen. Den innovative fasadeløsningen er avgjørende. Et Powerhouse skal i løpet av sin levetid produsere mer energi enn hva som går med til produksjon av byggevarer, samt oppføring, drift og avhending. 

- Fasader av aluminium og glass krever relativt sett mye energi ved fremstilling og ulike rammematerialer ble vurdert under prosjekteringsprosessen. Valget falt på aluminium. Dette er det flere gode grunner til, skriver Schüco: 

• Materialet og overflaten forringes ikke over tid og krever kun ordinært renhold

• Det er formstabilt

• Krav til regn- og vindtetthet ivaretas på en god måte

• Det kan etter endt liv i ett bygg enten resirkuleres nesten 100% eller gjenbrukes i annet bygg

- Større glassflater, som en periode ble sett på som mindre heldig for bygg med strenge krav til energibruk, sørger her for god utnyttelse av naturlig dagslys og skaper trivsel og utsyn for brukerne. Med kreativ formgiving har Snøhetta bidratt til at glassfasader og –tak utgjør en plussfaktor for energiregnskapet, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Bildet: En integrert bygnings-, energi-, fasade- og interiørdesign reduserer energibehovet til bygget, som er selvforsynt med strøm fra solceller, med opptil 70 prosent sammenlignet med liknende nybygg.

Alle foto: Sindre Ellingsen / © Schüco International KG

Bildet: For å fange opp mest mulig solskinn skråner takflaten med de integrerte solcellemodulene mot sør. Solcellemoduler ble også integrert i Schüco-fasaden. Hvert år produserer alle modulene i Powerhouse rundt 243.000 kilowatt timer med solenergi.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår