Selger drivhus til landbruk på taket

 
Selger drivhus til landbruk på taketPå taket til Greenhouse Oslo blir planter testet for å se om de trives i værforholdene på taket. Det er særlig vindforhold som kan påvirke plantene mye. (Foto: Tak for maten).
Tak for maten, som er Norges første takbaserte urbane landbruk, presenterer et takdrivhus i samarbeid med Grønt Fokus. Flere kan benytte seg av taket sitt til minilandbruk, mener de.
Svært mange mennesker bor slik til at de kan gjøre om taket sitt til grønne områder, mener Grønt Fokus, som Tak for maten samarbeider med.
Grønt Fokus inngår i Skånska Byggvaror, som ble kjøpt av Byggmax Group i 2015.
 
Tak for maten lanserer nå, i samarbeid med Grønt Fokus, et takdrivhus på Greenhouse Oslo (gamle landbrukets hus) på Grønland i Oslo sentrum. Det er et demonstrasjonsanlegg for takbasert urbant landbruk. 
 
Trend internasjonalt
- I dag bor åtte av ti nordmenn i byer og tettsteder, og vi tror at takbasert landbruk vil bli mer vanlig i årene som kommer. Utviklingen internasjonalt viser at stadig flere ser i retning av urbant landbruk, og at fremtidens byer, der flere mennesker skal leve sammen på mindre områder, vil bety at takplass i de store byene vil bli omgjort til grønne områder. I for eksempel USA er det nå over 25 millioner kvadratmeter takplass som er dekket av jord og planter, sier markedskoordinator Thore Fossheim i Grønt Fokus, i en pressemelding.
 
Pilotprosjekt på taket
Tak for maten ble først etablert sommeren 2017, og er et 250 kvadratmeter urbant hagebruk på taket til Greenhouse Oslo. Takfarmen er et pilotprosjekt i samarbeid med Bymiljøetaten og Landbrukskvartalet. Målet med prosjektet er å fremskaffe kunnskap som kan tilrettelegge for raskere etablering av et stort volum grønne tak i Norge. Planter blir testet for å se om de trives i værforholdene på taket.
Det nye drivhuset ble presentert for publikum i forbindelse med Dyrk Nabolaget, som ble arrangert på Greenhouse Oslo for kort tid tilbake.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave