Selger nytt kontorbygg til 1,7 mrd.kr.

 
Selger nytt kontorbygg til 1,7 mrd.kr.Kontorbygget i Schweigaards gate 33 er snart innflyttingsklart. (Foto: Bane NOR).
Bane NOR Eiendom selger sitt kontorbygg i Schweigaards gate 33 i Oslo til DNB Markets for 1,7 milliarder kroner. Tak og fasade mot sør får solcellepanel og bygget blir sertifisert til BREEAM-NOR Excellent.

- Vi er meget fornøyd med salget og syns det er flott å kunne konstatere at det lønner seg å utvikle bygg med god kvalitet og effektive og miljøvennlige løsninger. Interessen for bygget har vært stor, og vi har fått inn mange bud, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

S33 vil bli sertifisert som BREEAM-NOR Excellent, og Bane NOR Eiendom har lagt bærekraft til grunn for sine valg og prioriteringer i alle deler av design- og byggeprosessen. Bygget er meget arealeffektivt og fleksibelt og byggematerialene, mye naturstein og glass, er valgt pga. sin lange levetid. I tillegg har bygget flere miljøvennlige finesser. Taket og fasaden mot sør blir dekket av solcellepaneler som vil produsere 100.000 kilowattimer energi per år skriver Bane NOR i pressemeldingen. I tillegg vil heisene produsere energi når de går nedover. Bygget får også en unik gangadkomst via en ny bro som forbinder Schweigaards gate med Nordenga bro.

- DNB Markets finner eiendommen svært attraktiv som følge av den sentrale beliggenheten midt i Oslo Sentrum og en fleksibel utforming med gode kvaliteter for flere type leietakere. Dette ble bekreftet av en sterk investorinteresse for prosjektet, og det var flere som ønsket å investere mer enn det de fikk mulighet til på grunn av overtegning, sier Thomas Fjeld i DNB Markets.

- Vi takker DNB Markets for en god prosess og ser fram til videre samarbeid, sier Eiken.

Bidrar til byutvikling

S33 er meget sentralt plassert, fem minutters gange fra Oslo S. Bygget ligger i et område av byen hvor Bane NOR Eiendom de senere år har utviklet flere eiendommer og bidratt sterkt til oppgradering og fornyelse.

- Vi skal ha vår del av æren for at Schweigaards gate som tidligere var dyster og forfallen, er på god vei til å bli en levende sentrumsgate. S33 er det femte store bygget vi utvikler her, og alle er BREEAM-NOR-sertifisert. Vi bidrar også sterkt i Bjørvika, der vi eier en tredjedel av Oslo S Utvikling, sier Eiken.

Fakta om S33

•             Åtte etasjers bygg med et areal på 22 728 kvm

•             BREEAM-NOR Excellent standard

•             10-års leieavtale med Bane NOR

•             Innflyttingsklart 1. kvartal 2019

•             Moderne, lyse kontorlokaler og treningsrom, garderober og stor sykkelparkering i kjelleren

•             Fleksibelt bygg, velegnet for å leie ut til flere uavhengige leietakere

•             Designet av LPO Arkitekter

•             Entreprenør er Strøm Gundersen AS

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår