Selvaag Bolig skal utvikle Nacka

 
Selvaag Bolig skal utvikle NackaIllustrasjon: Belatchew arkitekter
SVERIGE: Selvaag Bolig vant Nacka kommunes tomtetildelingskonkurranse «Natururban» for Parkkvarteren i Centrala Nacka i Stockholm

13 aktører konkurrerte om tildelingen og Selvaag Bolig vant med prosjektet «Grønn» som har en tydelig bærekraftsprofil og livsstilsboliger med fellesarealer og tjenester. Administrerende direktør Sverre Molvik sier at denne tildelingen er en milepæl for selskapets virksomhet i Sverige. 
 
– Vi er glade og stolte over denne tomtetildelingen og gleder oss til å være med å utvikle Nacka. Vi har nå en solid prosjektportefølje i Stockholm som vi stadig utvider blant annet på grunn av vår tilnærming til bærekraftig byutvikling, og vårt unike Plussbolig-konsept med fellesarealer og tjenester, sier Molvik i en pressemelding.

Ordfører Mats Gerdau (M) sier at Selvaags bidrag ble valgt fordi det tilfører noe helt nytt. 
– Vi ønsker å skape en natururban bydel i Centrala Nacka. Selvaags bidrag kommer til å forsterke stedes identitet både på grunn av grønne kvaliteter og spennendene arkitektur, sier Gerdau. 
 
Selvaag Boligs prosjektforslag omfatter ca. 200 boliger og er utviklet i samarbeid med Belatchew arkitekter og Urbio. ”Grønn” er stedet der byen og parken møtes, og de grønne kvalitetene fra parken tas inn i prosjektet. Prosjektet får fellesdrivhus, og alle leilighetene får store balkonger som er tilrettelagt for dyrking. Målet er å skape et prosjekt som legger til rette for utendørsaktiviteter og samhold. Den endelige utformingen av prosjektet blir avgjort i løpet av reguleringsprosessen. 
 
Selvaag Bolig har nå totalt ca. 800 boliger under utvikling i Stockholm. Første salgsstart er planlagt i år. Salgsstart på prosjektet i Nacka er forventet i 2024. 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave