Senior trafikk- og transportplanlegger

 
Senior trafikk- og transportplanlegger
Søknadsfrist: 04.12.2022
Sted: Bergen/Trondheim - Infrastructure & Transportation
Tittel: Senior trafikk- og transportplanlegger

Vil du jobbe i et av Skandinavias største fagmiljøer innen mobilitet og samferdsel? Bli med i vårt team og vær med å utforme fremtidens transportsystemer!
 
BLI EN DEL AV VÅR SEKSJON FOR AREAL OG SAMFERDSEL I BERGEN ELLER TRONDHEIM
COWI er et internasjonalt rådgivende ingeniørselskap med en sterk posisjon innen areal og samferdsel. I våre tjenester sikrer vi teknisk gjennomførbare løsninger og økonomisk sunne prosjekter med fokus på miljømessig, teknisk og økonomisk bærekraft. Vi jobber i ulike faser – alt fra de store utstrakte vegutbyggingsprosjektene, komplekse transportanalyser og strategier i bykontekst, til lokale trafikk- og kapasitetsvurderinger i avgrensede områder.

Fagmiljøet vårt består av til sammen 7 trafikk-, transport- og mobilitetsplanleggere i avdeling for Areal & Samferdsel fordelt mellom Trondheim, Bergen og Stavanger, samt et tilsvarende antall knyttet til vår søsteravdeling i Oslo. Vårt fagmiljø jobber på prosjekter på tvers av hele COWI og har et solid faglig nettverk både i og utenfor Norge. Vi supplerer hverandre godt med bred kompetanse og et høyt faglig engasjement, og har et trygt og godt arbeidsmiljø. Åpen og nyttig tilbakemelding er høyt verdsatt, og avdelingens ledelse engasjerer seg i den enkeltes utvikling. 

FREMTIDENS TRAFIKK- OG MOBILITETSSYSTEMER 

COWI er ledende innenfor vårt felt, fordi vi har ansatte som er ledende innenfor sine felt. Hos oss får du en unik mulighet til å samarbeide med de beste og utvikle potensialet ditt, og delta i utformingen av fremtidens samfunn. Videre vil du få muligheten til å samarbeide på tvers av andre fagdisipliner i tverrfaglige prosjekter.

Som trafikk- og transportplanlegger blir din hovedoppgave å fungere som fagansvarlig eller disiplinleder innenfor ditt kjernefag. I tillegg vil du fungere som en tillitsfull rådgiver og skape gode relasjoner til dine kunder.

Til daglig vil du typisk jobbe med noen av følgende oppgaver:

 • Trafikkanalyser og -utredninger
 • Transportmodeller og trafikksimulering
 • Transportøkonomiske analyser og EFFEKT-beregninger
 • Kollektivplanlegging
 • Mobilitetsplanlegging for gående og syklende
 • Fremtidens grønne mobilitetsløsninger
 • Trafikksikkerhet
 • Multimodal mobilitetsplanlegging
 • Signalanlegg og trafikkstyring
 • Oppdragsledelse for enfaglige prosjekter, evt fagansvar/disiplinledelse i større prosjekter
 • Veilede yngre medarbeidere og lede mindre trafikk- og mobilitetsteam i større prosjekter
 • Utvikle fagområdet gjennom innovasjon og jobbe tett med andre fag for å bedre metodikk og kunnskapsgrunnlag for byutviklings- eller infrastrukturprosjekter

Arbeidsoppgavene vil i stor grad kunne tilpasses din kompetanse og interesser. Sammen med din nærmeste leder legger du opp en plan for din egen utvikling, og du får mulighet til å bygge opp din kompetanse på spennende prosjekter.

Vi ser nå først og fremst etter kandidater med dyp teknisk kompetanse innen ulike former for trafikk- og transportmodellering eller transportøkonomisk analyse, men er også ute etter kandidater med en mer tverrfaglig bakgrunn til å lede brede mobilitetsplanleggingsarbeid. Du vil få muligheten til å jobbe på flere spennende tverrfaglige prosjekter, og med en stor prosjektportefølje har vi anledning til å tilpasse prosjektstørrelsene etter ønske fra den vi ansetter.

DIN KOMPETANSE. VÅRT TEAM. SAMMEN UTFORMER VI FREMTIDEN

Din kompetanse er nøkkelen til vår suksess. Vi samarbeider i team og innen ulike forretningsområder. Vi deler av vår kunnskap med hverandre og kunder, og skaper gode relasjoner og verdifulle løsninger for samfunnet. Hos oss vil du bidra med din ekspertise, samt lære av våre mest erfarne kolleger på mange ulike fagfelt.

For å lykkes i denne stillingen mener vi du bør være en relasjonsbygger som kan samarbeide på tvers av avdelingen, med gode evner til å kommunisere. Du er faglig nysgjerrig, analytisk, og trives med ansvar. Det er ønskelig med:

 • Sivilingeniør/M.Sc./Ph.D. eller tilsvarende relevant utdanning innenfor fagområdet
 • Kompetanse/erfaring med ett eller flere av ulike verktøy som Aimsun, SIDRA, RTM, EFFEKT, CUBE, MassMotion eller lignende er ønskelig
 • Minimum 5 års erfaring

 

COWI SOM ARBEIDSPLASS

Kjennetegnet for mange av våre prosjekter i COWI er at de er flerfaglige, store og av stor samfunnsmessig betydning. COWI tilbyr en dynamisk, utfordrende og innholdsrik arbeidsplass med gode utviklingsmuligheter med innovative faglige løsninger, prosesser og bruk av digitale verktøy. Hos oss får du:

 • I stor grad påvirke egne arbeidsoppgaver og prosjekter
 • Gode muligheter til kompetanseheving og egenutvikling gjennom prosjekter, kurs og mentorordninger
 • Interne kompetansenettverk med samarbeid på tvers av fagfelt og regioner.
 • En unik mulighet til å lære av de beste, utvikle ditt eget potensial og bygge en solid karriere
 • Delta i utformingen av fremtidens samfunn ved å finne bærekraftige løsninger
 • Være med i en sterk bedriftskultur med internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt
 • Fleksibel arbeidstid og mulighet for delvis hjemmekontor
 • Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Vi tilbyr også privat helseforsikring for våre ansatte.

INTERESSERT?

Da vil vi gjerne høre fra deg! Ta gjerne kontakt med: Espen Viddal (Avdelingsleder Areal & Samferdsel) på tlf.: +47 901 77 104. Alle søknader behandles konfidensielt. Vi intervjuer kandidater fortløpende og ser frem til å motta din søknad så snart som mulig.  

Søk her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave