Setter fokus på etterisolering

 
Setter fokus på etterisoleringStemningsbilde fra Ytong stand.
Byggherrer, håndverkere og andre interesserte som besøker Ytongs stand på Bygg Reis Deg 2017 vil få demonstrert og gitt god informasjon om innvendig etterisolering. Med Ytong Multipor har de utviklet en effektiv fuktighetsregulerende isoleringsplate som bekjemper sopp og råte – uten bruk av dampsperre.

Ytong, verdens førende produsent av byggematerialer i porebetong og kalksandstein, er klar til å delta på byggenæringens viktigste møteplass, Bygg Reis Deg 2017, om finner sted den 18. - 21. oktober i Lillestrøm. Deltakelsen i messen bunner i et ønske om å møte både byggherrer, håndverkere og andre interesserte for å dele erfaring og kunnskap om innvending etterisolering.

Fukt kan forebygges uten dampsperre
- Messen gir god anledning til å komme i snakk med folk som ønsker å prioritere langsiktige løsninger. For de fleste huseiere er etterisolering den opplagte veien til både et bedre varmeregnskap og inneklima, og med Ytong Multipor får man en effektiv, bærekraftig, ikke-brannbar og langsiktig løsning, sier daglig leder Thom-Erik Pape i Ytong.

Ytong Multipor eliminerer dessuten behovet for dampsperre som ved feiloppsetninger kan gi utettheter som kan resultere i kodens og råtedannelse på baksiden av isoleringen. Pape forklarer hvordan:

- Erfaringer viser at en dårlig eller feilmontert dampsperre raskt kan føre til fukt og råtedannelse som kan medføre alt fra allergi til ødelagte rom og i verste fall huseiertap. Men i motsetning til dampsperrebaserte løsninger, så føres Ytong Multipor diffusjonsåpne kapillarvirkende system direkte opp mot en bæredyktig vegg. Siden systemet er fuktighetsregulerende opptas vanndampen fra luften og frigis igjen etter hvert som luftfuktigheten reguleres. Dermed forebygges fuktområder i konstruksjonen og vanninnholdet reguleres på en naturlig måte.

Vil vise frem fordelene
For å vise Ytong Multipors fordeler har de med en demonstrasjonsplate til messestanden. Dessuten vil de ta med en del av en vegg for å vise hvordan en yttervegg for villa vil se ut med etterisolering.

Ifølge Pape er en intelligent løsning til etterisolering helt grunnleggende for å oppnå et velfungerende inneklima i bygninger. Samtidig understreker han at det er viktig å sørge for at funksjonalitet og miljøhensyn går hånd i hånd:

- Den ideelle etterisolering skal ikke bare minimere risikoen for sopp og råte. Den skal også sikre vilkårene for både miljøet og husets beboere. Derfor er Ytong Multipor «cradle to cradle»- og «natureplus»-sertifisert, samtidig som den er inneklimamerket og har et 100 prosent mineralsk og uorganisk innhold som er helt uten skadestoffer og plast. Dermed er veien ikke kun banet for et inneklima med en minimal miljøbelastning, men også for en sunn og råtefri bygning som kan puste, avslutter han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår