Skal bygge boliger til 250 studenter på Gjøvik

 
Skal bygge boliger til 250 studenter på GjøvikDet planlegges boliger til totalt 250 studenter fordelt på to byggetrinn på Gjøvik. Målet er at de første 125 studentene skal få bolig til studiestart 2019. (Skisse: Code Illustrated Future AS)
Fordelt over to byggetrinn er det planer om å bygge boliger til 250 boliger på Gjøvik. Boligene til de første 125 studentene har fått statstilskudd og er i startgropa. Målet er å ha de første boligene klare til studiestart høsten 2019.

Av Tore Kubberød

Det er i Røverdalen på parkeringsplassen ved Gjøvik Fjellhall det skal bygges studentboliger. Boligene blir i en 11 etasjer høy blokk med tre etasjer parkeringskjeller under. Prosjektet  nærmer seg nå slutten av planleggingsfasen. Fristen for å sende inn anbud har gått ut og jobben med reguleringsplanene er trolig ferdig i løpet av året slik at spaden kan settes i jorda i februar 2018.

Kollektiv for tolv

Det er Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit) som er tiltakshaver. De har gitt entreprenørene kun en føring og det er at byggene skal oppføres som bokollektiv for 12 studenter pr etasje. Alle skal ha rom med eget bad, men felles kjøkken og sosiale soner.

I tillegg til dette jobber Sit også med en opsjon på et andre byggetrinn som vil gi tak over hodet til ytterligere 125 studenter. Det er en økning på nesten 50 prosent fra dagens situasjon med i 530 studentboliger i Gjøvik. 43

Fakta

Røverdalen Studentboliger

Gjøvik

Tiltakshaver: Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim)

Verdi: 250-300 millioner kroner

Byggestart: 2018 fpr trinn 1

To huskropper med totalt 250 boenheter.

Totalentreprenør: Backe Oppland AS

Arkitekt forprosjekt: Code Illustrated Future AS

RI Bygg/Anleggstekn. Forprosjekt: Norconsult AS

RI Elektronikk forprosjekt: Norconsult AS

RI ventilasjon forprosjekt: Norconsult AS

RI VVS forproskekt: Norconsult AS

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår