Skal bygge og tegne Lambertseterhjemmet

 
Skal bygge og tegne LambertseterhjemmetLambertseter Axion.
Oslo kommune planlegger for forventet vekst i antall eldre frem mot 2040 og vil bygge nytt sykehjem på Lambertseter. LINK arkitektur får ansvar for arkitektur, interiør og landskap i prosjektet og HENT skal bygge sykehjemmet.

Lambertseterhjemmet vil være tilrettelagt for små bogrupper i et oversiktlig fysisk miljø med få beboere, stor grad av sosialt fellesskap, i tillegg skal nærmiljøet bringes inn i sykehjemmet. Det nye sykehjemmet, inkludert dagsenter, får 130 sykehjemsplasser fordelt på 4-6 etasjer og dimensjoneres for 220 ansatte. Det skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

 - Målet til Omsorgsbygg er å bygge sykehjem og uteområder som er gode å være i og bruke for både beboere og ansatte, og vi skal gjøre det med minst mulig belastning for miljøet. HENT trakk det lengste strået her. De har vist god forståelse av oppdraget, blant annet med fokus på at bygget skal oppleves som hjemlig, sier utbyggingsdirektør i Omsorgsbygg, Eldar Brynjulfsen.

Følgende mål skal oppfylles:

•             Et bygg med hjemlighet

•             Et bygg med tilhørende uteareal som har minimale livssykluskostander, og som er enkelt å vedlikeholde.

•             Et fleksibelt bygg som er tilrettelagt for fremtidsrettet teknologi.

•             Et bygg som miljøsertifiseres i minimum BREEAM-NOR «excellent», og har som mål å bli et plusshus.

 -   Vår visjon er å skape rom for bedre liv og vi setter alltid mennesket i sentrum. Ambisjonen er et lunt, intimt og hyggelig bygg som får pasientene til å føle seg hjemme. Dette kan kombineres med å legge til rette for at den enkelte kan ta med noe av seg selv eller sitt eget inn i prosjektet, sier Ingunn Sirevåg Jensen, sivilarkitekt i Link, i meldingen fra selskapet. Hun gleder seg til å gå i gang med planlegging.

Lambertseterhjemmet skal etter planen stå ferdig i 2022

LINK arkitektur tilbyr en bred kompetanse innenfor alle arkitektytelser som helse- og omsorgsbygg, urbanisme, plan, landskap, interiør, produktdesign, industribygg, teknikk og miljø.

Med 15 kontorer og rundt 470 ansatte er LINK arkitektur ett av de største arkitektkontorene i Skandinavia i antall ansatte, antall årlige gjennomførte prosjekter og omsetning.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave