Skal kartlegge sementtestingen i Sverige

 
Skal kartlegge sementtestingen i SverigeIllustrasjonsbilde: Getty Images
SVERIGE: Vinnova får i oppdrag fra regjeringen å kartlegge eksisterende prøve- og testvirksomhet for sement og betong.

Årsaken er at virksomheten kan bli flaskehalser dersom ikke Cementas produksjonstillatelse på Gotland forlenges.

Oppdraget omfatter å foreslå tiltak som kan legge forholdene til rette for samordning ved sterk økning i etterspørselen til virksomheten. Oppdraget er et ledd i arbeidet med å sikre en langsiktig bærekraftig forsyning av kalkstein og sement i Sverige, melder Byggvärlden.
 

Frykter flaskehals

Nærings- og handelsdepartementet skriver at kalkstein er en grunnleggende råvare som er nødvendig for Sveriges samfunnsbygging, næringsliv og infrastruktur. Testing og utprøving er en viktig del av å sikre at betongen som produseres holder kvaliteten og egenskapene som kreves for påføringen. I en situasjon der annen kalkstein eller sement, innenlands eller importert, erstatter tap av dagens produksjon, er det en risiko for at test- og testkapasiteten for sement og betong vil skape en flaskehals.

Dersom det oppstår et økt behov for testing og testing av et stort antall produkter, vil det være nødvendig å samordne eksisterende ressurser og eventuelt øke kapasiteten for å sikre at nødvendig testing kan gjennomføres raskt, effektivt og effektivt.

- Av største betydning

Vinnova vil i oppgaven fokusere på det økte behovet for test- og testaktiviteter. En beskrivelse av gjeldende krav til prøving av sement og betong, samt kartlegging av kapasitet og nåværende utnyttelsesgrad, skal også utarbeides. Videre vil Vinnova komme med forslag til hvordan samordning av aktiviteter kan foregå.

– Å dempe forstyrrelser og usikkerhet som kan oppstå som følge av sement- eller betongmangel er av største betydning for den fortsatte utviklingen av svensk næringsliv. Det er derfor positivt at Vinnova nå kommer med forslag til samordning for å øke forutsetningene for at testing av sement og betong kan gjennomføres så raskt, effektivt og effektivt som mulig, sier næringsminister Ibrahim Baylan.

Oppdraget ferdigstilles 1. februar 2022.

KILDE: Byggvärlden
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave