Skal oppgradere Valdres vgs

 
Skal oppgradere Valdres vgsBildet: Flere av bygningene på skolen er fra den tidligere historien til skoleanlegget og er til dels lite egnet for dagens bruk.
AKTUELLE PROSJEKTER: Innlandet fylkeskommune inviterer til konkurranse om samspillsentreprise for rehabilitering og nybygg ved Valdres videregående skole.

Av Bjørn Laberg

Skoleanlegget på Leira har en historie som går 100 år tilbake i tiden da gården Måno i 1919 ble kjøpt som skolegårdsbruk for Valdres landbruksskole. I 1980 fikk skolen navnet Leira videregående skole. Etter en omfattende ombygging/byggeprosess ble de videregående skolene på Fagernes og Leira samlokalisert på Leira i 2001.

Flere av bygningene på skolen er fra den tidligere historien til skoleanlegget og er til dels lite egnet for dagens bruk. Særlig bygg 5 fra 1964, som benyttes i opplæring innen verkstedfag, har behov for oppgradering. Fylkestinget vedtok i juni 2019 en økonomisk ramme på 150 millioner kroner for prosjektet, inkl. alle kostnader, herunder MVA. Dette er den totale prosjektkostnaden, inkl. merverdiavgift, byggherrekostnader, etablering av paviljongskole etc.

Med bakgrunn i kompleksiteten i prosjektet som omfatter både rehabilitering, nybygg og skole i drift gjennom hele prosjektperioden, har Innlandet fylkeskommune valgt å gjennomføre prosjektet som en samspillsentreprise. Det tas sikte på å kunngjøre innstilling samspillsentreprenør i løpet av september, slik at prosjektutviklingsfasen kan igangsettes medio oktober.

Oppdragsgiver ser for seg en tredeling av utviklingsprosessen:

1. Kartlegging av tilstand

2. Skisseprosjekt hvor konseptløsning utvikles, kostnadsestimat utarbeides og løsning forankres med skoleorganisasjonen og byggherreorganisasjonen før overgang til neste fase.

3. Forprosjekt hvor konseptløsningen videreutvikles til et fullverdig for-/detaljprosjekt som skal danne grunnlag for samspillsentreprenørens tilbud på målpris, samt inngå i samspillsavtalen for gjennomføringsfasen.

Tilbudsfrist: 8. september 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / TendSign

FAKTA:
Kommune: Nord-Aurdal
Tiltakshaver: Oppland Fylkeskommune
Arkitekt: Atelier 4 AS
Verdi: 150 millioner kroner
Entrepriseform: Samspillsentreprise

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår