Skal selge 400 boliger til redusert pris

 
Skal selge 400 boliger til redusert prisI dette planlagte boligprosjektet på Løren i Oslo vil 50 av leilighetene bli solgt til Obos Bostart-pris. Illustrasjon: Blår
Obos skal de to neste årene bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges under markedspris. Bare i Oslo-området er det planer for Obos Bostart i fem nye boligprosjekter.

Et av Bostart-prosjektene kommer på Løren i Oslo. I det såkalte Jordan-kvartalet − på tomten til den nedlagte tannbørstefabrikken − skal Obos sammen med Veidekke bygge 390 leiligheter og en barnehage.

50 av boligene får Obos Bostart. Det betyr at boligene blir solgt rundt 10 prosent under markedspris. Dette skal gjøre det mulig for flere å kjøpe sin egen leilighet skriver Obos i en pressemelding.

– Obos Bostart kan være en god løsning for unge som skal kjøpe sin første bolig, men vi tenker at ordningen kan passe også for mange andre. Ved en endring av livssituasjonen er det mange som trenger ny bolig, men sliter med å ha nok egenkapital. Da kan Bostart være det som gjør det mulig å få kjøpt seg et sted å bo. Vi ønsker å bruke vår finansielle styrke og kompetanse til å gjøre det litt lettere for flere å eie sin egen bolig, sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i Obos i meldingen.

To priser – samme kvalitet
Hun understreker at leilighetene har samme gode kvalitet som alle andre boliger Obos bygger. Kjøperen kan selv velge om de vil kjøpe til Bostart-pris eller ordinær pris.

Ordningen innebærer at boligen selges til en nedsatt pris mot at Obos får retten til å kjøpe den tilbake når kjøper ønsker å selge. Obos betaler da den opprinnelige kjøpesummen for boligen, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

Miljøprosjekt
Dersom alt går etter planen vil de første leilighetene på Løren bli lagt ut for salg i høst, med planlagt byggestart våren 2020. Da er boligene klare til innflytting mot slutten av 2022. Boligene vil bli miljøsertifisert etter ordningen BREEAM-NOR. Det innebærer blant annet ambisiøse mål for reduksjon av CO2-utslipp, store grøntområder med muligheter for dyrking, bildeleordning og tilrettelegging for utstrakt bruk av sykkel.

Utvider OBOS Bostart
Det er konkrete planer for å selge Bostart-leiligheter i fem boligprosjekter i Oslo-området, og ordningen vil bli utvidet ytterligere når det planlegges nye prosjekter. Da vil også kjøpere andre steder i landet, blant annet i Bergen og Trondheim, få mulighet til å kjøpe bolig til nedsatt pris.

I vår starter salget av nye leiligheter i boligprosjektet Ulven T i Oslo. Her er det satt av over 30 Bostart-leiligheter, mange av dem kommer på markedet i mai.

Etter at det første Obos-prosjektet på Ulven ble lagt ut for salg i fjor sommer, har over 100 av leilighetene blitt kjøpt til Bostart-pris.

I vår starter også salget av en rekke nye leiligheter på Vollebekk i Oslo. Her vil kjøpere i første omgang få tilbud om 10 boliger til Bostart-pris. Etter hvert som området bygges ut, vil det bli satt av rundt 50 leiligheter som skal selges til nedsatt pris. I tillegg er det planer for å tilby Obos Bostart på Fornebu og i et planlagt prosjekt på Mortensrud i Oslo.

Utfordrer byggebransjen
Byrådet i Oslo har flere ganger oppfordret byggebransjen til å finne nye løsninger som gjør at flere får mulighet til å kjøpe egen bolig, og trekker spesielt fram OBOS Bostart som et positivt tiltak.

− Å tenke nytt rundt boligmarkedet og boligpolitikk er noe byrådet jobber intenst med nå. Boligprisene i Oslo har gått i taket de siste årene og det skal ikke være sånn at du må ha rike foreldre for å få deg et bra sted å bo. Jeg er glad for at OBOS tar sitt samfunnsansvar på alvor og bygger flere boliger som kan selges under vanlig markedspris, sier byråd Hanna E. Marcussen i Oslo.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår