Skal slåss for fagskolene

 
Skal slåss for fagskoleneArvid Ellingsen, LO og Fagskolerådet, (Foto: Marianne Wennesland, Vox)
Nasjonalt fagskoleråd har valgt Arvid Ellingsen, spesialrådgiver fra LO som ny leder i fagskolerådet. Fagskolerådet har store forventinger om at fagskolene styrkes, når regjeringen legger frem sin stortingsmelding om fagskolene fredag 2. desember.

- Jeg ønsker å jobbe for å styrke fagskolene som høyere yrkesfaglig utdanning og få på plass flere studieplasser. Det er rekordmange kvalifiserte søkere som ikke har fått studieplass, både på de private og offentlige fagskolene. Arbeidslivet trenger flere med denne kompetansen i fremtiden, sier nyvalgt leder av fagskolerådet Arvid Ellingsen, LO.

Ellingsen tar over ledervervet etter Kjersti Grindal fra NHO/BNL, som har ledet rådet i de to siste årene. Fagskolerådet har også valgt Knut Erik Beyer-Arnesen som ny nestleder. Beyer-Arnesen er i dag fagsjef for utdanningspolitikk i Abelia.
På lag med fagskolene

Nasjonalt fagskoleråd er et rådgivende organ oppnevnt av Kunnskapsdepartementet. Fagskolerådet arbeider med å utvikle rammer og strategier for fagskoleutdanningen, og skal fremme fagskolenes samlede interesser som selvstendig del av utdanningssystemet og stimulere til samordning og kvalitetsutvikling av fagskoletilbudene.

Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk, er sekretariat for Fagskolerådet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår