Skanska rehabiliterer kontorbygg på Skøyen

 
Skanska rehabiliterer kontorbygg på SkøyenBildet: Karenslyst Allé 12-14 skal gjennomgå en fullstendig innvendig rehabilitering i løpet av fjorten måneder.
Skanska har signert kontrakt med Aberdeen Eiendomsfond Norge I om en full rehabilitering av Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen.

Skanska har den siste tiden tatt et solid grep om rehabiliteringsmarkedet i hovedstaden gjennom å samle spisskompetansen deres i en spesialisert avdeling.

Karenslyst Allé 12-14 er et kontorbygg fra 1998 og er på 16 000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Kontrakten har en verdi på 239 millioner kroner og gjennomføres som en totalentreprise. Det er næringsvirksomhet i første etasje som skal være i drift under hele byggeperioden, mens de øvrige etasjene skal gjennomgå en fullstendig innvendig rehabilitering i løpet av fjorten måneder. Bygget er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge I og er hovedkontor for NorgesGruppen som leietaker. Sistnevnte flytter ut i begynnelsen av juni, og når de kommer tilbake i august 2022, får de et fullstendig fornyet hovedkontor med ny teknisk infrastruktur og høy, moderne standard.

- Den største utfordringen i dette prosjektet er den korte byggetiden. På fjorten måneder skal vi flytte ut fasaden for å åpne opp inngangspartiet, installere utvendig solskjerming og gjennomføre en full innvendig rehabilitering. Vi har satt sammen et team som vil håndtere den korte byggetiden, trang byggeplass og mange parallelle produksjonsløp i et eksisterende bygg på en sikker og effektiv måte, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Bygg Oslo Næring i Skanska, i en pressemelding.

Skanska skal også etablere et såkalt blågrått tak, som vil bidra til overvannshåndtering og bedre luftkvalitet. Prosjektet har BREEAM-ambisjoner og det er en opsjon om at bygget kan sertifiseres til in-use Excellent.

- Vi har hatt et svært godt samarbeid med Skanska både gjennom forprosjekt og i samhandlingsfasen før kontraktsinngåelse av totalentreprisen. Å ha Skanska med på laget som en stor og seriøs aktør, er betryggende for gjennomføringen av denne omfattende rehabiliteringen av eiendommen, sier Jørgen Aaby som har vært ansvarlig for leieavtalen inngått med NorgesGruppen.

Skanska har en solid portefølje med pågående rehabiliteringsprosjekter i Oslo, hvor Høyblokka i Regjeringskvartalet og Universitetsgata 2 er de to største. Rehabilitering av eksisterende bygningsmasse er svært effektivt med hensyn til klimaregnskapet, og fremover må det rehabiliteres mer fremfor å rive og bygge nytt.

– Skanska skal være helt i front når det handler om rehabilitering, ombygg og tilbygg. I fjor etablerte vi en egen avdeling som har dette som spesialfelt og vi er allerede i gang med flere komplekse rehabiliteringsprosjekter i Oslo. Rehabilitering puster nytt liv i gamle bygg og gir moderne lokaler tilpasset dagens klimakrav, med lavere klimafotavtrykk enn å bygge nytt. Dette er og blir et viktig marked for oss fremover, sier Nyborg Olsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår