Skanska utvikler kunstmuseum og teater

 
Skanska utvikler kunstmuseum og teaterSkissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater
Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.

Planen er gjøre om postgården i Trondheim sentrum til kunstmuseum samt åpne et nytt teater i et bygg rett bak postbygget. Skanskas kontraktspartner er E.C Dahls Eiendom, som er Reitan-familiens eiendomsselskap.

Skanska vant konkurransen om utviklingsoppdraget på høsten i fjor, og kontrakten om utviklingen av forprosjektet ble signert på nyåret.

Den nye kunsthallen, som skal bygges i den gamle postgården, vil bli på ca 1000 m2. Teateret, som er et nybygg, blir totalt ca 4000 m2 og vil ha alle fasiliteter man trenger i et teater, inklusiv en stor scene og en sal med ca 650 sitteplasser.

Det vil pågå reguleringsarbeid parallelt med utviklingsarbeidet som foregår i tett samspill mellom Skanska, byggherre, arkitekt og rådgivere. Utviklingsarbeidet har allerede startet og vil sannsynligvis pågå frem til høsten 2021.

- Jeg er veldig stolt over at vi får lov til å være med å utvikle kulturbyen Trondheim gjennom dette spennende utviklingsprosjektet som vi skal gjennomføre i tett samhandling med en av våre viktigste kunder. Vi satser innen byfornyelse og rehabilitering, så dette prosjektet passer oss meget godt, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Midt/ Nord i en pressemelding.

Dersom utviklingsarbeidet går slik partene planlegger, kan det bli byggestart i begynnelsen av 2022 med en mulig ferdigstillelse i midten av 2023.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår