Slik vil Statsbygg ha BIM-modeller

 
Slik vil Statsbygg ha BIM-modellerBildet: Referansemodellene har tatt utgangspunkt i BIM-modellene fra Gol sambruksstasjon.
Statsbygg har nå publisert et sett av referansemodeller, som viser hvordan man kan levere modeller som innfrir gjeldende versjon av Statsbyggs BIM-krav.

Statsbyggs gjeldende BIM-krav, SIMBA 2.0, trådte i kraft 1. juli i år. Siden da har Statsbygg med bistand fra Multiconsult, C3BIM, DIGIBIM og NTI jobbet med å utvikle et sett av referansemodeller. 

Disse modellene er ment som et pedagogisk eksempel på hvordan BIM-leveranser kan se ut i Statsbyggs prosjekter. Referansemodellene har tatt utgangspunkt i BIM-modellene fra Gol sambruksstasjon, som i 2018 var et pilotprosjekt for digital gjennomføring av byggeprosjekter i Statsbygg.

- Prosessen med å lage referansemodellene har vært lærerik for alle som har vært involvert i prosessen. Kravet til IFC4 er nytt for både arkitekter, rådgivere og programvareleverandører. Vi har måtte gå noen runder for å få til gode modeller. Statsbygg legger også ut eksportfiler, modeller i originalt format og et notat som beskriver oppsett i programvare. Vi tror at det vil være en god hjelp i prosjektene, sier sjefsarkitekt Steen Sunesen i Statsbyggs faglige ressurssenter. 

IFC-modeller, proprietære modeller, IFC-eksportoppsett og felles notat fra alle fag om metode kan lastes ned her: https://sites.google.com/view/simba-bim-krav/simba-2-0/simba-2-0-referansemodeller

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave