- Slutt å ofre bokvalitet

 
- Slutt å ofre bokvalitetSalgsdirektør i Bonava, Rita Berg Hansen.
- Politikere og byråkrater har for ofte vært opphengt i tekniske og juridiske regler, og ofret bokvalitet for boligkjøperen på bekostning av det, sier Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom, i en pressemelding.

Denne uken lanserte Norsk Eiendom rapporten «Gode boliger for alle». Rapporten retter seg mot både myndigheter, bransjen og boligkjøperne, og er utarbeidet av et tverrfaglig team av utviklere, arkitekter, Huseierne med flere.

- Målet med rapporten er å komme med gode innspill om hvordan politikere, byråkrater og utbyggere kan samarbeide bedre, sier Tone Tellevik Dahl.

En av utbyggerne som bidro til rapporten var utbyggeren Bonava. Salgsdirektør Rita Berg Hansen, håper at rapportens innhold blir godt lagt merke til i bransjen og hos regulerende myndigheter.

-Kvaliteten på våre boliger og bygg, er helt avgjørende for oss. Vi tenker flere generasjoner fram når vi skaper nye nabolag, og derfor er det gledelig at vi nå har en grundig rapport, som gir alle interessenter en felles forståelse for hva som må gjøres, sier salgsdirektør Rita Berg Hansen.

Hun legger til at Bonava har et godt forhold til regulerende myndigheter, men at man ikke må glemme det å skape gode nabolag, når leilighetsbygg skal reguleres.

God bokvalitet er helt avgjørende for våre kunder og dermed for oss i Bonava som utvikler. Våre undersøkelser viser at nabolaget og hjemmet betyr veldig mye for nordmenns livskvalitet. Når alle aktører og myndigheten fokuserer på dette vil det komme den enkelte beboer til gode i det lange løp. Både som leietaker og eier av utviklede boliger med høy bokvalitet, sier Berg Hansen.

Bransjeforeningen Norsk Eiendom vil få bukt med problemet at de som skal legge til rette for utbyggerne ofte henger seg opp i tekniske- og juridiske regler. I stedet for å tenke mer helhetlig bomiljø. Derfor inviterte Norsk Eiendom Norske arkitekters landsforbund (NAL) og Huseierne, som representerer boligkjøperne, til å lage et verktøy for å vurdere prosjekter mer helhetlig og sikre bokvalitet.  Det er dette som er rapporten som ble lansert på et fagseminar, torsdag formiddag.

- Vi vil at bedrifter som Bonava skal lykkes med sine ambisjoner om høy bokvalitet og gode nabolag. Vi håper rapporten vår blir brukt av politikere og planmyndigheter, slik at bransjen får den drahjelpen som trengs, sier Norsk Eiendom-sjefen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår