Smil og smartness på Byggfakta-stand

 
Smil og smartness på Byggfakta-standBildet: Byggfakta stiller med sterkt kvinnelag under Architect@work på Lillestrøm. Fra venstre Eva Midtmoen, Tone Olsen og Sara Drillestad. Foto: Odd Borgestrand
ARCHITECT@WORK Oslo 2022: Byggfakta-trioen Tone Olsen, Sara Drillestad og Eva Midtmoen slår mer enn gjerne av en konstruktiv prat med arkitekter, byggherrer og entreprenører.

Av Odd Borgestrand

Byggfakta stiller med egen stand og et sterkt kvinnelag under Architect@work på Lillestrøm. Blant utstillere og besøkende har Byggfakta allerede en rekke kunder, men de tre kvinnene jakter flere som bør få informasjon om Byggfakta SMART og Byggfakta Produktfakta. 

- Vi kommer tidlig inn i prosjektene og våre kunder får raskt kontroll på hvor de interessante prosjektene er under planlegging. Vi kan fortelle hvor og når prosjekter skal starte opp, størrelsen på prosjektene og hvilke typer prosjekter det er snakk om. Det kan være nybygg, tilbygg, rehabilitering, riving eller sanering. Her kan vi også sørge for at våre kunder får tak i riktig kontaktperson på de ulike prosjektene, forteller Tone Olsen.

Viktig database

Hun mener Byggfakta SMART i dag er Norges største, mest intelligente og brukervennlige database med byggeprosjekter, både når det gjelder offentlige og private. 
- Vi overvåker alt i bygg- og anleggsbransjen og sikrer oss detaljert informasjon med høy kvalitet, sier Olsen.

- Siden vi alltid er oppdatert på alt av offentlige anbud kan entreprenører og andre interesserte gå inn på et tidlig stadium og se hvilke anbud som kommer, og dermed få tid til å legge inn sine tilbud.
En rekke norske arkitektkontorer er allerede i dag brukere av Byggfakta SMART, men fortsatt er det noen som ikke har hørt om oss, sier Sara Drillestad. Derfor mener hun det er viktig å være til stede med egen stand på denne messa.
- Vi utformer i fellesskap kundens individuelle versjon av Byggfakta SMART, med utgangspunkt for den enkelte bedrift. Det sikrer våre kunder den prosjektinformasjon som gir dem størst verdi.
Som konsulenter kommer vi ut i bedriften eller kurser dem via nett, slik at de får en god start, sier Dillestad. 

Nye og oppdaterte byggeprosjekter

- Byggfakta SMART kan brukes fra alle PC’er, bærbare og tablets med internettforbindelse.
En klar fordel er at Byggfakta SMART oppdateres automatisk slik at alle får daglig informasjon om både nye og oppdaterte byggeprosjekter, etter sin egen selektering, sier hun videre. 

Totalt 13 medarbeidere, med kontor i Moss, jobber med dette. I Hudiksvall jobber dessuten 16 personer, samt to selgere i Byggfakta-avdelingen "Byggenorge.no". Disse sørger for å "mate" SMART-databasen med oppdaterte opplysninger om hvem som bygger, hva som bygges, hvor og når. Byggenorge.no blir drevet og utviklet av Byggfakta. Begge aktørene er ledende merkevarer på prosjektinformasjon. Totalt er det nå cirka femti ansatte i Byggfakta i Moss.

Relevant informasjon om produkter og tjenester

Byggfaktas Produktfakta er også til stede på Lillestrøm. Her er det Eva Midtmoen som jobber med å hanke inn nye kunder. 
- Produktfakta er for alle aktører i prosjektmarkedet som søker relevant informasjon om produkter og tjenester til aktuelle byggeprosjekter. Vår jobb er å holde markedet informert om de seneste produktene og materialene fra produsenter og leverandører som retter seg mot den profesjonelle byggebransjen, forteller Midtmoen.

Når 37.000 beslutningstakere

- To ganger i uka sender vi ut nyhetsbrev der produsenter og leverandører får omtale av sine produkter. Dermed får våre kunder direkte markedsføring ut mot prosjektmarkedet, eksempelvis arkitekter og entreprenører. Totalt 37.000 beslutningstakere mottar vårt nyhetsbrev. 
I tillegg mener jeg vi er flinke på sosiale medier ved at vi deler nyheter som våre kunder selv legger ut på Facebook eller LinkedIN.  Så kanskje blir også denne saken lagt ut på ulike plattformer, sier Eva Midtmoen spøkefullt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave