Søker totalentreprenør til Bybane-prosjekt

 
Søker totalentreprenør til Bybane-prosjektBildet: Prosjektet gjelder Bybanens fasiliteter på Kokstad som nå skal utvides. Fasilitetene er knyttet til personale, bybanevogner og kjøretøy. Illustrasjon: Rambøll Norge AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestland fylkeskommune søker totalentreprenør til bygging av personalbygg, vognhall og garasjeanlegg til Bybanen på Kokstad i Bergen.

Av Bjørn Laberg

Dette prosjektet gjelder Bybanens fasiliteter på Kokstad som nå skal utvides. Fasilitetene er knyttet til personale, bybanevogner og kjøretøy.

Det ble i 2017 gjennomført en utredning av arealbehov, i forbindelse med at det ble vurdert å samlokalisere drift og administrasjon for Bybanen AS på Kokstad. Nå er denne samlokaliseringen gjennomført, men dagens arealbruk er ikke optimal.

Norconsult har derfor, på oppdrag av Bybanen AS, programmert arealbehov for administrative tjenester og for drifts- og vedlikeholdsavdelingen på Kokstad. Programmeringen ble utført i tidsrommet april - september 2019. Basert på godkjent program er det så utarbeidet en løsning for det programmerte behov i 2020, med bistand fra Rambøll AS.

Dette er løst i tre forskjellige bygg:

Bygg A - Personalbygg
Bygg B - Vognhall 901
Bygg C – Garasje

Tomten er plassert på Kokstad og prosjektet skal realiseres innenfor adgangskontrollert område for Bybanen. Bybanen har behov for å ha tilkomst til verksted og varemottak underveis i byggeperioden. Derfor er det viktig at bygg A og C utføres parallelt og deretter bygg B etter at bygg A er ferdigstilt. Tilbudet skal baseres på en total fremdrift på 12 måneder.

Tilbudsfrist: 2. september 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Vestland fylkeskommune

FAKTA:

Fylke: Vestland
Kommune: Bergen
Tiltakshaver: Vestland fylkeskommune
Areal: 1800 kvm
Verdi: 20 – 30 millioner kroner
Arkitekt: Rambøll Norge AS

Bygg A

 

Bygg B

 

Bygg C

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår