Søker totalentreprenør til Færder energifabrikk

 
Søker totalentreprenør til Færder energifabrikkBildet: Systemskisse for Færder energifabrikk. (Illustrasjon: SWECO)
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestfold og Telemark fylkeskommune søker totalentreprenør for etablering av nøkkelferdig mikronett for Færder videregående skole.

Av Bjørn Laberg

Hovedformålet med mikronettet er å lære elevene på skolen hvordan fornybar energiproduksjon og -lagring virker, og hvor mye egenprodusert energi dekker av energibehovet på skolen, inkludert elbillading. Entreprenøren skal gi brukerne/driftsansvarlig nødvendig opplæring i bruk og vedlikehold av alt nytt teknisk utstyr.

- Opplæringen skal gjennomføres som angitt i NS6450 Idriftsetting og prøvedrift av tekniske bygningsinstallasjoner. Til grunn skal ligge godkjent FDV som skal dekke de nye energitekniske løsningene for eiendommene. I tillegg må det medtas et ferdig pedagogisk opplegg for opplæring av elevene på skolen. Dette skal inkludere innføring i energioppfølgingssystemet, foredrag og befaring, samt elevoppgaver, heter det blant annet i prosjektbeskrivelsen.

• Entreprisen, som defineres som en totalentreprise, omfatter alle berørte tekniske arbeider for elektro og automasjon. Funksjonsbeskrivelsen definerer krav til prosjektering og -installasjon. Som følge av tiltaket skal også alle påkrevde VVS- og bygningsmessige arbeider inngå, for å gi en komplett og et kvalitetsriktig sluttresultat.

• Parallelt med denne leveransen, i en annen entreprise, skal det leveres 300 kvm solfangeranlegg m/termisk sesonglagring på skolebygget. Det skal installeres to solcelleanlegg. Ett på taket av skolebygget, og ett på taket av gymbygget. Estimert effekt på anleggene er henholdsvis på ca. 71,5kWp og 18kWp.

Batteriløsningen skal ha 2 funksjoner, i prioritert rekkefølge:

1. Øke utnyttelsesgraden til solcelleanlegget, ved å lade batteriene ved overskuddsproduksjon i stedet for å eksportere solstrøm til nettet, for senere å hente ut igjen energi når forbruk er større enn produksjon. Elbillading har førsteprioritet av energibehovene, ettersom denne er på DC siden av mikronettet.

2. Redusere effekttoppene fra nettet, ved å hente ut energi fra batteriene i perioder med høye effekttopper i byggets el-forbruk, for deretter å lade batteriene igjen om natten eller i perioder når effektbehovet er lavere. (Dette refereres ofte til som «Peak shaving»)

Tilbudsfrist: 26. juni 2020

FAKTA:

Prosjektnavn: Færder Energifabrikk

Fylke: Vestfold og Telemark

Kommune: Færder

Tiltakshaver: Vestfold og Telemark

Entrepriseform: Flerfaglig teknisk totalentreprise

Byggestart: September 2020

(Kilde: Byggfakta SMART / Byggenorge / TendSign / SWECO)

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår