Søker totalentreprenør til helse- og omsorgssenter

 
Søker totalentreprenør til helse- og omsorgssenterBildet: Slik kommer det nye Frøya helse- og omsorgssenter til å bli seende ut. Illustrasjon: LINK arkitktur
AKTUELLE PROSJEKTER: Frøya kommune innbyr til anbudskonkurranse om totalentreprise for byggingen av Frøya helse – og omsorgssenter.

Av Bjørn Laberg

Frøya Kommune skal bygge et nytt Helse- og omsorgssenter. Omfanget av helsehuset er 28 sykehjemsplasser og 48 omsorgsboliger i fellesskap, samlokalisert. Totalt areal er ca. 8700 m².

Prosjektet inneholder to bygninger, et helsehus og et bofelleskap. Helsehusbygget skal bygges med tradisjonell stålbæring og betongdekke over første etasje og i massivtre i andre etasje, med tradisjonelt gulv på grunn-løsning. Bofelleskapsbygget skal føres opp i rent massivtre både i først og andre etasje.

Litt om energidelen i prosjektbeskrivelsen:

-Byggene er planlagt å føres opp i to etasjer med saltak over hver fløy. Tekniske installasjoner, kanaler, aggregater skal plasseres nettopp i saltakene. Dette vil gi store friheter i etasjene under, siden rørføringer holdes utenfor oppholdsrommene samt at rørføringen forenkles.

-Det er lagt til rette for svært effektive tekniske systemer med lavt trykktap i spredenett og tilluftssystem. I teknisk rom er det plass til varmepumpe og buffertank. Varmepumpe og buffertank skal designes for optimering av drift, og for lagring av overskuddselproduksjon fra solcelle.

-Det er utført analyser av solstråleinnskudd på de sørvendte takflatene, og det er estimert at solceller på takflater kan gi en energiproduksjon på ca. 200.000 kWh elektrisitet per år. Når el fra sol ikke kan nyttiggjøres til direkte el bruk skal strømmen lagres i buffertank. Strøm transformeres til oppvarming via elkjel i tekniske rom. Det kan brukes følgende prioritering for solstrømsproduksjon:

• Direkte el brukt i bygget
• Spissing av temperatur i varmt tappevann i beredere
• Salg av el på nett

Prosjektet har en målsetning om et beregnet levert energibruk på maksimalt 85 kWh/m² år, beregnet i henhold til NS 3701. Simuleringer viser at byggene tilfredsstiller krav til energimerke A.

Tilbudsfrist: 17. desember 2019

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live / Doffin / Frøya kommune

FAKTA:

Fylke: Trøndelag
Tiltakshaver: Frøya kommune
Verdi: 380 millioner
Entrepriseform: Totalentreprise
Prosjektleder: XPRO AS
Arkitekt: LINK arkitektur AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår