Søker totalentreprenør til ny brannstasjon

 
Søker totalentreprenør til ny brannstasjonBildet: Nye Sentrum brannstasjon skal tas i bruk i 2023. Illustrasjon: Gottlieb Palidan Architects AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Oslo kommune v/ Omsorgsbygg Oslo KF inviterer til konkurranse om totalentreprise for bygging av nye Sentrum brannstasjon i Bjørvika.

Av Bjørn Laberg

Sentrum brannstasjon skal bygges som en konsekvens av at dagens hovedbrannstasjon skal fraflyttes grunnet oppstart av arbeider med nytt regjeringskvartal. Ny Sentrum brannstasjon skal etter planen ha ferdigstillelse senest innen 9. desember 2022.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Da dagens veiløsning kun har en midlertidig tillatelse, må veinettet i området legges om. Det er Statens vegvesen som er ansvarlig for dette prosjektet. Veiomlegging er forventet ferdigstilt senest ultimo juni 2021.

• Entreprenøren må ta høyde for koordinering med Bjørvika Infrastruktur, Statens Vegvesen og Hav Eiendom som eier nabotomtene.

• Byggetomten ligger delvis ovenpå E18 Operatunnelen og et teknisk rom til denne. Trapp til teknikkrom skal ombygges i forbindelse med Sentrum Brannstasjon-prosjektet og den nye brannstasjonen vil ligge delvis over hjørnet på det eksisterende tekniske rommet.

• Sentrum Brannstasjon skal sertifiseres iht. BREEAM-Nor på nivå Excellent. Det er gjennomført en pre-analyse og utarbeidet en strategi for hvordan prosjektet skal kunne oppnå denne målsetningen.

• Det skal leveres utvendige ZIP screens med styreskinner integrert i fasaden på solutsatte vinduer. Styresystemet med værstasjon skal inkludere solfølere og vindmålere, med elektrisk styring pr. rom og sonedelt.

• Det skal etableres et lett sedumtak med nødvendig vekstjord og nødvendige underlag, som også skal fungere som en viss fordrøyning av regnvannet.

• Det er beregnet et vannbårent varmeanlegg med et fjernvarmeabonnement til dekning av ventilasjonsoppvarming, transmisjons- og infiltrasjonstap med gulvvarme i alle garderober og bad samt haller. Varme- og kjøleanlegget skal tilknyttes Fortum varme AS.

• Det er beregnet et vannbårent isvannsanlegg med et fjernkjølingsabonnement. Kjøling skjer hovedsakelig ved at luftbehandlingsaggregater regulerer behovet for tilluft. For hvilerom legges det opp til individuell styring av temperatur i rommet.

• Hovedpumper for bergvarme-, ventilasjons- og radiatorkurser leveres som doble pumper (2 enkle) med trykkstyring via frekvensomformere.

Tilbudsfrist: 19. november 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / AFRY / eu-supply

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår