Søker totalentreprenør til parkprosjekt

 
Søker totalentreprenør til parkprosjektBildet: Perspektivtegning, Minneparken - Dina Bergs hage
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune utlyser entreprise på prosjektering og anlegning av Minneparken / Dina Bergs hage i Porsgrunn.

Av Bjørn Laberg

Parken skal få ett nytt utrykk på parkens premisser, ved å beholde det historiske preget og tilpasse kunst bedre til parken. Prosjektet skal utføres som totalentreprise.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Dina Bergs hage og Minneparken skal inngå som en ny helhet med skulpturer, vegetasjon, lys og møblering, som skal ses i sammenheng. Midtaksen skal utvikles ved å videreføre den ut i elva, og skulpturen «bølgen» flyttes inn aksen og ut i elva som ett viktig endepunkt i aksen. Øverste del av parken åpnes opp for alle med opphold og noe lek.

• Hekker skal danne tydelige rammer på flere sider og ny beplantning etableres. De gamle trærne bevares i størst mulig grad. Mot elva åpnes opp for rolig opphold og aktivitet, samt nedtrappinger og kontakt med elva. Grusstier knytter parken sammen med Storgata og elvepromenaden.

• «Barkley monumentet» skal få vannspeil og en bedre teknisk løsning. Midtaksen skal ha egen effektbelysning på alle skulpturer. Parken skal ha god materialkvalitet med stål, naturstein, tre, grusdekker og solide forstøtninger. Vegetasjon skal være frodig og grønt, samt kreve mindre vedlikehold enn i dag.

• Det skal gjøres klart for montering av lyskilder i anlegget. Oppdragsgiver ser positivt på et forslag hvor det legges opp til solcellebelysning i parken. Ellers skal det leveres legging av kabel til hvert punkt med alle arbeider hvor det ikke allerede forefinnes i dag.

• Det skal etableres en brygge som skaper en rampe og nedtrapping til elva. Bryggen skal utformes med solide og sikre kanter rundt, samt være mulighet for å spasere videre ut via hovedaksen til skulpturen Bølgen.

• Det skal etableres sitteamfier i Dina Bergs hage og ved elva. Sitteamfiet ved elva skal ha form som lange blokke og ha et maritimt uttrykk med materialer av robust og solid tømmer og/eller corten stål.

• Opprinnelig VA-anlegg skal tilpasses ny situasjon. Prinsippet med sandfang før påslipp av overvann beholdes, enkelte sluk flyttes ved behov ut ifra ny plan.

Tilbudsfrist: 14. september 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / TendSign / Porsgrunn kommune

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår