Søker totalentreprenør til undervannsprosjekt

 
Søker totalentreprenør til undervannsprosjektBildet: Utslippsarrangementet fra VEAS renseanlegg består av en sprengt undersjøisk tunnel fra land og ut ca. 800 m til Torsteingrunnen på ca. 23 m vanndybde.
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestfjorden Avløpsselskap (VEAS) utlyser konkurranse om totalentreprise / undervannsentreprise for rehabilitering av diffusorer og ledningsanlegg.

Av Bjørn Laberg

Avløpsvann fra mer enn 750.000 innbyggere i Oslo, Bærum, Asker og Nesodden blir transportert via kommunale ledningsnett og VEAS-tunnelen og ut til renseanlegget på Bjerkås i Asker. Anlegget ligger i fjell og er i drift hele døgnet, året rundt.Utslippsarrangementet fra VEAS renseanlegg består av en sprengt undersjøisk tunnel fra land og ut ca. 800 m til Torsteingrunnen på ca. 23 m vanndybde. 

Svakheter og feil

Utslippsledningen fordeles der i 5 utslippsledninger av ca. 200 m, hvorav ca. 75 m med borede utslippshull (diffusor). 4 av disse ledningene er fra 1980 og det er ved ROV- og dykkerundersøkelser avdekket flere svakheter og feil ved forankringen av ledningene og på diffusor. Det er et ønske om at hele ledningsstrekk blir oppgradert til tilsvarende standard som da anlegget var nytt, slik at en unngår en lite hensiktsmessig oppdeling av arbeidet.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• VEAS ønske å besørge ny forankring av ledningene, montere nye forankringer og prefabrikkerte lodd/fundamenter, eventuelt nye forankringer til eksisterende lodd/fundamenter, samt montering av nye oppdriftselementer.

• I tillegg skal det foretas skifte av flenseskruer og offeranoder på flenseskjøter, bore opp nye endedifusoråpninger/skifte flenselokk, rensk av rør og diffusoråpninger, høytrykksspyling av innvendig sedimentering, samt eventuell fjerning av tau, garnrester og fiskeredskap ved ledningene.

• Ved utbedring av skadene ønsker VEAS at de mest alvorlige skadene blir prioritert høyest. Dette gjelder i hovedsak skade på konstruksjonene som fastholder ledninger i riktig posisjon, som fundamenter og lodd med tilhørende klamre.

• Ledningsdimensjonen variere fra 1.400 mm til 500 mm. Ledningsdybde er fra 23 til 56 m. Arbeidsområdet er 600-900 m fra land.

• Som del av denne entreprise skal det utføres komplett ROV inspeksjon av alle transportledninger med tilhørende diffusorer, belastningslodd med festeanordninger, samt flytelegemer. All inspeksjon skal dokumenteres med film med angitt kartreferanse og dybdeanvisning (ledninger må spyles/rengjøres først).

Verdi: 20-30 millioner kroner

Tilbudsfrist: 10. desember 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Norconsult / VEAS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår