Søknadsrekord for Norsk Lyspris!

 
Søknadsrekord for Norsk Lyspris!
Norsk Lyspris fremhever innovative, veldesignede og vel utførte lysprosjekter og -produkter i Norge. Prisutdelingen ble etablert av Lyskultur i 2001, og finner sted hver høst på Lysets Dag, som i år avholdes den 17. november.

Tidligere vinnere av Norsk Lyspris inkluderer Naturhistorisk museum i Bergen, Farrisbrua, restauranten Under Lindesnes, Biblo Tøyen, Østbanehallen, lampen Sun Bell, Stavanger Lysplan, Holmenkollbakken og Lærdalstunnelen.

- Vi er alltid spente på resultatet og for oss er kvantitet kvalitet. Det betyr mange gode søknader som vil kjempe for å bli årets vinner innen de fem kategoriene som prisen deles ut i. Norsk Lyspris har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur.

Da søknadsfristen gikk ut onsdag kveld hadde hele 46 søknader kommet inn!

- Prisen synliggjør betydningen av godt lysdesign, og fremhever innovative belysningsprosjekter- og produkter. God belysning har stor påvirkning på klima, miljø, energi, helse og trivsel. Derfor er Norsk Lyspris viktig for å synliggjøre dette for samfunnet sier Banoun.

I løpet av september vil juryen annonsere de nominerte prosjektene.

Vinnerne kåres på Lysets dag 17. november
Vinnerne blir kåret på Lysets Dag den 17. november i Oslo. Én av årets vinnere blir nominert videre til Nordisk Lyspris. I bunken av søknader som nå overleveres til juryen ligger både store og små belysningsprosjekter og -produkter.

Årets juryleder er Laura Bernadet
Juryen for Norsk Lyspris 2021 består av praktiserende aktører i markedet med høy faglig kompetanse og lysdesignfaglig bakgrunn. Laura Bernadet er den første internasjonale jurylederen for Norsk Lyspris.

FAKTA: Norsk Lyspris

  • Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge.

  • Prisen deles ut av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.
  • Vinnerne kåres på Lysets Dag, årets viktigste dag innen lys og belysning i Norge.
  • Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.
  • Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris, som arrangeres av lysorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.

Norsk Lyspris kåres i kategoriene, "Beste innendørsprosjekt", "Beste utendørsprosjekt" "Beste produkt eller tekniske løsning og spesialdesignet produkt til prosjekt", "Åpen klasse" og "UNG”.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår