Solenergiprosjekt ved Vassmyra u.skole

 
Solenergiprosjekt ved Vassmyra u.skole
Byggingen av ny idrettshall til Vassmyra ungdomsskole i Lindesnes kommune startet i juli 2019, og nå står bygget ferdig med et brutto areal på 3356 m2.

Rambøll gjennomførte forprosjektet og det ble beskrevet at anlegget skulle benytte solenergi for forvarming av tappevann. Selve jobben ble utført at Egeland AS som var både prosjekterende på VVS, samt utførende. Solvarmeanlegget består av 24 CH250 solfangere koblet i 3 grupper a 8 paneler. Anlegget er et såkalt «drain-back» system – hvilket innebærer at anlegget tømmes for væske (40% glykol) dersom forholdene ikke ligger til rette for å produsere energi.

Bjarne fra Egeland Rør viser stolt frem montasjen av solfangerne.
- Det har blitt et veldig flott anlegg, med flott utført rørarbeid både på taket og i teknisk rom. SGP Armatec var til stede for å gå gjennom igangkjøringen sammen med Egeland rør – riktig nok på en særdeles grå og våt høstdag med lite muligheter for å hente solenergi, men vi ble imponert over hvordan anlegget har blitt montert. I teknisk rom består solfangeranlegget av en ferdig solstasjon enhet for «drain-back» systemer fra DeDietrich, samt 3 stk. Oso 1000 liter bereder koblet i 2 ulike grupper, sier han.

Anlegget har sin hovedenergikilde via en luft til vann varmepumpe som støttes av en TermoMax 150 kW elektrokjele. I tillegg har Egeland rør valgt å installere en Reflex Servitec vakuumutskiller og Reflex N400 ekspansjonskar for å sikre en så problemfri drift som overhodet mulig. Vakuumutskilleren er også tilkoblet automatisk vannpåfylling av anlegget.

Prosjektleder hos Egeland Rør – Steffen Bomann er også veldig godt fornøyd med prosjektet og er stolt over å vise frem et svært flott teknisk anlegg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår