Solgte 196 boliger for én milliard kroner

 
Solgte 196 boliger for én milliard kronerIllustrasjonsbilde. (Foto: Selvaag).
Selvaag Bolig solgte 196 boliger for 1 031 millioner kroner i første kvartal. Salget var spesielt godt i Oslo-regionen.

– Markedet var godt i første kvartal, spesielt i Oslo-området. Vi har også hatt tilfredsstillende salg i slutten av kvartalet selv om det naturligvis har vært lavere på grunn av koronaviruset. Vi holder hjulene i gang og det er høy aktivitet i selskapet. Alle byggeprosjekter går som planlagt, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i en pressemelding.

Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 164 boliger med en samlet verdi på 840 millioner kroner. I løpet av kvartalet igangsatte Selvaag Bolig bygging av 15 boliger. 89 boliger ble ferdigstilt og 114 ble overlevert til kjøper. Per 31. mars hadde Selvaag Bolig 1 431 boliger under bygging og 37 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

CFO Sverre Molvik sier at Selvaag Bolig er godt rustet for å håndtere den ekstraordinære situasjonen.

– Aktiviteten i selskapet er fortsatt god og alle overleveringer i kvartalet ble gjennomført som planlagt, og 76 prosent av boligene selskapet har under bygging per dags dato er solgt. Dersom krisen vedvarer lenge eller tiltar er vi således svært godt posisjonert for å håndtere det. Vi har en sterk balanse og god likviditet. Selskapets risiko reduseres i tillegg betydelig av vi ikke har egen entreprenørvirksomhet og at selskapets tomtebank ble solgt i første kvartal, sier han i meldingen.

Nettosalget tilsvarende kvartal i 2019 var 243 boliger med en samlet verdi på 1 183 millioner kroner, og bruttosalget var 270 boliger for 1,32 milliarder kroner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår