Sommerjobb på gigantprosjekt

 
Sommerjobb på gigantprosjektBildet: Ni studenter har jobber på prosjektet E18 Tvedestrand-Arendal i sommer.
Ingeniørstudentene Simen Skotvedt og Sunniva Dehli har sikret seg et unikt innblikk i arbeidslivet på norgeshistoriens største veiprosjekt.

Mens de aller fleste sommergjestene på Sørlandet har nytt late feriedager i sommer, har åtte flittige ingeniørstudenter i stedet pakket ut kofferten ved AF Gruppens brakkerigg i Tvedestrand. Her har de fått prøve seg i arbeidslivet gjennom sommerjobb ved veiprosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.

- Jeg sendte inn en søknad etter å ha fått øynene opp for AF under en bedriftspresentasjon, og var så heldig at jeg ble utplassert her, forteller Sunniva Dehli (22) som går byggingeniør-linja på Høgskolen på Vestlandet.

- Dette prosjektet er vanvittig stort og gaper over mange fagområder, så her får jeg sett og opplevd det meste. Det er både spennende og veldig lærerikt, og jeg prøver å suge til meg så mye kunnskap som mulig, sier hun.

Sommerjobb for tredje gang

Mens Dehli har fått rollen som byggeleder og følger opp flere av AFs underentreprenører i prosjektet, jobber NTNU-studenten Simen Skotvedt (26) med HMS.

- Tidligere har jeg vært med som formann og jobbet med kvalitet, og i år er blant annet risikostyring og dokumentasjon av HMS-arbeidet mitt ansvarsområde. Jeg har fått prøve meg i forskjellige roller på prosjekter hvert år, og har virkelig blitt kastet ut i det. I forhold til mange av mine medstudenter, tror jeg nok at jeg har fått både mer ansvar og erfaring gjennom mine sommerjobber enn mange andre, mener han.

For Skotvedt har de første ukene på gigantprosjektet bydd på action, store maskiner, nye bekjentskaper og mye ny kunnskap.

- Jeg har et godt støtteapparat rundt meg, samtidig som jeg får lov til å prøve meg frem. Det er rom for å prøve, feile og stille litt dumme spørsmål, og vi blir tatt seriøst. Det jeg kanskje har lært aller mest av, er hvordan alle i prosjektet her jobber sammen mot et felles mål og hjelper hverandre frem, sier han.

Unik mulighet

De siste årene har rekordmange søkt sommerjobb i AF Gruppen, og denne sommeren jobber rundt 60 studenter på forskjellige AF-prosjekter.

For rekrutteringsansvarlig Sif Løvdal er det gledelig at AF er en attraktiv arbeidsgiver for studentene, og det gir henne også mulighet til å rekruttere inn de beste allerede under studietiden.

- Studentene som jobber for oss om sommeren ute i prosjekt får verdifull relevant erfaring og får unik innsikt i denne bransjen. Dette vil gi dem en forståelse for hvordan en reell arbeidssituasjon vil være, og om dette er noe de ønsker når de er ferdige med studier. De fleste studentene som har sommerjobb hos oss får også tilbud om fast jobb etter endte studier, forteller hun.

Dehli og Skotvedt forteller om et arbeidsmarked der praktisk erfaring på CV-en teller mye, og oppfordrer andre til å søke sommerjobb.

- Det er viktig å være på og gjøre en skikkelig innsats. Gå på bedriftspresentasjoner og messedager og skap deg et nettverk. Det er gull verdt når man skal søke sommerjobb, og har man først fått nesa innenfor er veien mot fast jobb mye kortere, sier de.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår