Sørlandets smarteste strømbrukere

 
Sørlandets smarteste strømbrukereDirektør Peder Syrdalen i ASKO Agder (til venstre) og ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal mottok Sørlandets Energipris for hhv beste private og offentlige virksomhet. Direktør i LOS AS, Anders Gaudestad gratulerer.
Arendal kommune og Asko Agder gikk til topps i konkurransen Sørlandets Energipris. Begge har spart store beløp på smart strømbruk.

Bak Sørlandets Energipris står LOS Energy, som ønsker å hedre dem som bruker strøm på en mer effektiv måte og som er gode til å dele sine erfaringer med andre. I dag ble prisene delt ut for andre år på rad.

Dedikert gruppe
Arendal kommune vant i kategorien offentlig i konkurranse mot Kristiansand kommune og Lillesand kommune. Sistnevnte vant prisen i fjor.

– Arendal har over tid jobbet strategisk og målrettet med energiledelse, med imponerende resultater, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS. Til tross for at bygningsmassen har blitt større, har strømforbruk i kWh pr kvadrat gått ned. De beste energisparetiltakene Arendal Eiendom har gjennomført har gitt en besparelse på hele 30 prosent. – Juryen likte spesielt godt at Arendal Eiendom har en dedikert gruppe som har ansvar for energistyring av byggene og gjennomføringen av prosjekter, sier Gaudestad.

Jarl Bollmann Pedersen, ingeniør og prosjektleder for satsingen på energiledelse i Arendal Eiendom KF, setter stor pris på seieren i Sørlandets Energipris. Han er glad for at kommunen får så positive tilbakemeldinger på innsatsen.

– Dette er resultater av lang tids arbeid, og alle ansatte i Arendal Eiendom KF har jobbet mot de samme målene. Det er hyggelig å se at det blir lagt merke til og at kommunen får et såpass positivt fokus, sier Bollmann Pedersen.

Innovativ tankegang
ASKO Agder, som er en del av NorgesGruppen, vant i kategorien bedrift. De har en langsiktig ambisjon om å bli klimanøytral og jobber kontinuerlig med energibesparende tiltak. Nå satser konsernet også i økende grad på fornybar energiproduksjon.

– ASKO Agder setter Sørlandet på kartet med landets største solcelleanlegg på taket. Det er også godt å se at lokale produsenter og selskaper går i bresjen for totalinstallasjonen på solcelleanlegget, sier Anders Gaudestad i LOS.

Juryen synes også at ASKO Agder har en veldig interessant og innovativ forretningstankegang knyttet til energi og energisparing.

Peder Syrdalen, administrerende direktør i ASKO Agder, setter stor pris på anerkjennelsen. Han mener flere bør satse på energiledelse.

– Jeg tror de aller fleste bedrifter vil oppleve en besparelse med en gang ledelsen tar dette alvorlig, sier Syrdalen, som ikke skal hvile på laurbærene. – Nå skal vi satse enda mer for å oppnå våre mål om å bli klimanøytral, sier han.

De to andre nominerte i kategorien bedrift var Eramet Kvinesdal og Sørlandsbadet. I 2015 vant GE Healthcare.

Økende interesse
Anders Gaudestad i LOS er glad for den økende interessen for energisparing.

– Både bedrifter og det offentlige går glipp av store summer som de kunne spart på energitiltak. Jeg håper Sørlandets Energipris kan inspirere flere til å satse på energisparing og energiledelse. En viktig del av dette arbeidet er å dele mer av de gode erfaringene som allerede er gjort, sier LOS-sjefen.

Juryen i Sørlandets Energipris 2016 har bestått av Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår