Spektakulært papptårn i Moss

 
Spektakulært papptårn i MossBildet: Russ, håndballag og øvrige frivillige har lagt ned en ukelang, iherdig innsats i stabling - og ikke minst teiping - før tårnet, kalt «The Ephemeral Tower», endelig sto ferdig sist lørdag
På Verket i Moss har Østfold Internasjonale Teater, i samarbeid med den franske kunstneren Olivier Grossetête, bygd en 22 meter høy papp-rekonstruksjon av det gamle koketårnet på Peterson-fabrikken.

Over 300 pappesker gikk med til prosjektet. Russ, håndballag og øvrige frivillige har lagt ned en ukelang, iherdig innsats i stabling - og ikke minst teiping - før tårnet, kalt «The Ephemeral Tower», endelig sto ferdig sist lørdag. Søndag ble kunstverket revet.

Valget av Verket og Peterson-tomta som «byggeplass» er ikke tilfeldig. Hjørnesteinsbedriften produserte linerboard, hovedmaterialet i pappesker, og kilden til den beryktede Mosselukta. I dag står området på Verket for ny utvikling. Cellulose- og papirfabrikken Peterson stengte dørene i 2012 og nå er Höegh Eiendom i full gang med å transformere industriområdet til et spennende, moderne og urbant område.

Olivier Grossetête har tidligere laget over 200 monumentale bygg blant annet sammen med innbyggerne i Moskva, Marseille, Sydney, Shanghai og Helsinki.  Da det ble klart at kunstneren hadde mulighet til å komme til Moss, lanserte Østfold Internasjonale Teater og Moss Avis en åpen utlysning og konkurranse der mossingene kunne sende inn forslag til og stemme over hva som skulle bygges her. Det ble altså Koketårnet fra den gamle cellulosefabrikken som stakk av med seieren. Materialene til b«The Ephemeral Tower» ble levert av Glomma Papp, og selvsagt resirkulert etter bruk.

Se rivningen av papptårnet:

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår