Stadig flere velger terrassebord av gjenvunnet plast

 
Stadig flere velger terrassebord av gjenvunnet plastI 2017 ble det solgt 40.000 kvadratmeter med Fiberon i Norge. (Foto: Maxbo)
Det vanlige impregnerte terrassebordet får konkurranse fra uventet hold. Gamle sjampoflasker og plastposer blir til høykvalitets terrassebord.
Tall fra Maxbo viser at flere nordmenn også kjøper terrassebord av gjenvunnet plast og tre.
– Før var det vanlige trykkimpregnerte terrassebordet nesten alene på markedet. Nå finnes det mange spennende alternativer, sier Rune Kjølberg, kategorisjef trelast hos Maxbo i en pressemelding.
 
Mindre andel impregnert
Tall fra Maxbo viser at vanlige impregnerte terrassebord nå står for under halvparten av salgsverdien.
I 2012 utgjorde impregnerte terrassebord ca. 60 prosent av salget, men var i 2017 redusert til ca. 45 prosent hos Maxbo.
– Vi ser at nordmenn ønsker stadig mer eksklusive og miljøvennlige materialer på terrassen. Dette skyldes både trender i markedet og vår egen satsing på disse terrassetypene, sier Kjølberg.
 
94 prosent resirkulert
Fiberon er laget av 94 prosent resirkulerte materialer. Den ene halvparten kommer fra resirkulert plast, og den andre fra resirkulert treverk. Plasten kommer fra gamle plastposer og vaskemiddelflasker, mens trefibrene lages av gamle vinduslister, dørrammer og skap.
Salget av Fiberon har på ti år gått fra null til 40.000 solgte kvadratmeter i Norge i 2017.
Forbrukerne ønsker å bruke mindre tid på å skrubbe, beise og olje terrassene sine. 
Kebony er et annet miljøvennlig. Disse terrassebordene er Svanemerket, har lang holdbarhet og er tilnærmet vedlikeholdsfrie.
 
Fakta:
Fiberon: Terrassebordene produseres etter strenge amerikanske standarder og består av 94 prosent resirkulerte materialer, hvorav ca. 50 prosent plast og 50 prosent trefiber. Produksjonen av Fiberon skjer i USA, hvor kompositt har vært på markedet i nærmere 40 år.
Kebony: Teknologien bak Kebony er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Prosessen forbedrer egenskapene til treet ved hjelp av en bio-basert væske som sammen med varme gir treets cellestruktur en permanent endring og en dyp brunfarge som kan sammenlignes med eksklusive tropiske tresorter.
Royalimpregnert trevirke: Treet gjennomgår to behandlinger. Først trykkimpregneres virket for å beskytte mot råte, sopp og insekter. Deretter kokes treet i olje under vakuum, som beskytter treverket mot sprekker, svelling og krymping.
 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave