Standard for antikorrupsjon på høring

 
Standard for antikorrupsjon på høringIllustrasjonsbilde / Shutterstock
På tross av nasjonal lovgivning og internasjonale avtaler utformet spesielt for å møte problemet, har vi fremdeles ikke noen kur mot den snikende «sykdommen» korrupsjon. Nå er utkastet til ny standard på internasjonal høring, og du kan ta en titt på det og kommentere.

Korrupsjon øker kostnadene og reduserer kvaliteten på varer og tjenester, den underminerer sunn forretningsdrift og menneskerettigheter og bidrar til økt fattigdom. Derfor har myndighetene i mange land satt temaet korrupsjon høyt på den politiske agenda, og mange har gjort mye for å bekjempe korrupsjon. Imidlertid må også organisasjoner og bedrifter selv spille en proaktive rolle.

ISO utvikler nå en standard, ISO 37001, som skal hjelpe til med nettopp dette, og Norge bidrar gjennom Standard Norge. Den norske speilkomiteen, som håndterer norske innspill, ledes av Kristian Thaysen fra BDO.

ISO 37001 Anti-bribery management systems, er utformet for å hjelpe organisasjoner i kampen mot korrupsjon ved å etablere en kultur for integritet, åpenhet og etterlevelse. Standarden alene kan selvsagt ikke garantere at korrupsjon ikke skjer eller vil skje, men den vil hjelpe organisasjoner med å implementere effektive mål for å forebygge og adressere korrupsjon.

Neill Stansbury, som er leder for den internasjonale standardiseringskomiteen i ISO, påpeker de mange fordelene det er ved å ta standarden i bruk i egen organisasjon. ISO 37001 vil være en forsikring for ledelsen, investorer, samarbeidspartnere, ansatte og interessenter om at organisasjonen setter i verk forsvarlige tiltak for å hindre korrupsjon.

Les mer om den nye standarden på anti-korrupsjon og det norske arbeidet.

Standarden er nå ute på offenligt høring, og alle som har kommentarer, også de som ikke har deltatt i arbeidet så lagt, kan komme med sine innspill.

Alle som ønsker å kommentere utkastet eller bare ta en titt på det, kan laste det ned fra Standard Norges tjeneste «Standarder på høringer».

ISO 37001 er planlagt publisert i slutten av 2016.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår