– Står du stille blir du skutt

 
– Står du stille blir du skuttHans Geelmuyden - mannen bak Norges største PR byrå
"I fremtiden er det ikke de store som spiser de små, det er de raske som spiser de trege", sier Hans Geelmuyden.

Mange ledere jakter den perfekte beslutning. Men det mange ikke forstår er at det er umulig ikke å gjøre feil. Mange bruker unødvendig tid på å fundere og diskutere valg som skal tas, og i mellomtiden løper konkurrentene fra dem. Alle er feilbarlige og det forstår gode ledere. De gode lederne er tett på, veileder kollegaer, og korrigerer feil mens de løper sammen. Står du stille blir du skutt.

Fra Porsche til Lada

Jeg har vært leder i nesten hele mitt liv. Fra jeg var ulvunge til jeg ble speider og videre som redaktør i studentavisen på NHH. Etter befalsskolen jobbet jeg som fenrik. Deretter ble jeg redaksjonssjef og sjefredaktør. I 1989 startet jeg Geelmuyden Kiese sammen med Jo Kiese. Har du først vennet deg til livet på bordenden er livet på kortsiden som å gå fra å kjøre Porsche til å kjøre Lada. Det kiler ikke i magen i en Lada.

Fikk sparken fra Morgenbladet

Mange spør meg hvordan Geelmuyden Kiese ble til. Da svarer jeg: "GK er tatt med tang." Jeg var veldig klar på at dette var noe jeg ikke ville drive med. Geelmuyden Kiese er Jo Kieses skyld. Jo er 20 år eldre enn meg og han mente at vi var som skapt for hverandre. Vi møttes først som konkurrenter og vi likte hverandre overraskende godt. Da jeg fikk sparken som sjefsredaktør i Morgenbladet, ringte Jo, og sa: "Hans, nå må vi gjøre noe sammen". 5. januar 1989 startet vi Geelmuyden Kiese.

Når knopper brister

Det vakreste ved jobbhverdagen er når knopper brister og folk erkjenner. Når de mestrer nytt, og klarer å ta et større ansvar for fellesskapet. Det er faktisk slik at bedre informasjon gir bedre beslutninger og et bedre samfunn. På denne måten får vi som jobber i Geelmuyden Kiese være med på store samfunnsreformer og gjøre menneskelivene til de som bor i Skandinavia litt bedre. Det forteller Hans Geelmuyden til Oslo Business Forum, som arrangeres for første gang 17. november 2016. Til Oslo Business Forum kommer blant annet Sir Alex Ferguson for å holde foredraget ”Creating a Winning Organization for the Long-Term”.

Ledelse er ingen beauty contest

Ledelse er ikke koselig. Ledelse handler om konstant å utfordre, og få folk til å prestere sammen. God ledelse er knapp faktor, og du blir aldri utlært som leder. Det er alltid nye situasjoner, og nye mennesker. Min er faring er at det går bra når jeg bruker makten min, og dårlig når jeg feiger ut. Ledelse er ingen beauty contest – det er hard konkurranse om konstant å bli bedre. Alle som arbeider i GK vet dette godt. Vi er en merittert organisasjon. Jeg ser på meg selv som kundenes representant i Geelmuyden Kiese. Kunden er nådeløs.

Ledelse og surfing

Vi i Geelmuyden Kiese tilpasser oss ikke. Vi går i bresjen sammen med kundene våre og kartlegger mulighetene teknologien gir oss. Jeg er en skikkelig teknologioptimist og mener at teknologien er den viktigste driveren i samfunnet. I GK er vi opptatt av å identifisere teknologibølgene. Det blir som å surfe; bommer du på bølgetoppen, drukner du. Treffer du, kan du nå langt.

På kanten av stupet

Mange ledere reagerer for sent. Reagerer du altfor sent, mister du styringsfart og kontroll. I verste fall tar kreditorer og finansfolk over. Da har du tapt. Det holdt på å skje i GK i 1998. Hadde jeg ikke truet med å slutte da investorene prøvde å ta over virksomheten, hadde GK mistet friheten. Jeg ville være min egen herre, og skal du beholde selvråderett, må du ha tid og penger nok til å rette opp alle feilene på veien.

Lever som en toppidrettsutøver

Jeg mener selv at jeg lever livet mitt som en toppidrettsutøver. Jeg lever som en asket – sover 8-9 timer hver natt og etter 22:00 får du ikke tak i meg. Jeg beveger meg mye, spiser sunt, og rører knapt alkohol. Alt for å få overskudd. Foran speilet hver morgen spør jeg meg selv; ”Har jeg kraft nok i dag til å kunne inspirere alle mine 160 kollegaer, slik jeg gjorde i går? Inspirere, ikke motivere! Motivasjon må folk finne selv. Med tiden er det nødvendig å finne nye måter å inspirere på, men jeg kan love at den dagen svaret er nei, legger jeg inn årene.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår