Statsbygg selger Trekanttomten

 
Statsbygg selger TrekanttomtenBildet: De seneste årene har Trekanttomten blitt brukt som anleggsplass for det nye Nasjonalmuseet.
Trekanttomten mellom Aker Brygge og det nye Nasjonalmuseet har enormt potensial. Nå starter salgsprosessen.

- Dette er utvilsomt en av de aller beste tomtene i Oslo. Utviklere drømmer om prosjekter som dette, og nå får de en sjelden mulighet. Her regner vi med at store norske og internasjonale aktører vil være interesserte, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg, i en pressemelding.

Via eiendomsrådgiverne Malling & co sender Statsbygg nå ut den første informasjonspakken om salget til markedet. Sammen med nøkkelinformasjon om tomten ligger blant annet en mulighetsstudie, som viser ulike alternativer for et byggeprosjekt.

Det fullstendige prospektet for den 3850 kvadratmeter store tomten på Vestbanen forventes å foreligge i løpet av august. Budprosess, salg og overtakelse vil bli gjennomført i andre halvdel av 2020.

- Vi forventer at markedet for en tomt som dette er svært godt. Her er det lett å se for seg for eksempel attraktive kontorlokaler. Fra før av vet vi at ledende aktører vurdert hotell og konferansevirksomhet på tomten, sier Nikolaisen.

De seneste årene har Trekanttomten blitt brukt som anleggsplass for det nye Nasjonalmuseet. Statsbygg-sjef Nikolaisen har hatt høye klimaambisjoner for museet, og har det også for salget av Trekanttomten.

- Vi ser for oss at kjøper vil få krav om å bygge etter sertifiseringen BREEAM Excellent. Slik sikrer vi et bærekraftig bygg på en unik tomt, sier han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår