Steinkjer skole er Årets Skolebygg 2020

 
Steinkjer skole er Årets Skolebygg 2020Steinkjer skole vant prisen for Årets Skloebygg 2020. Foto: Geir Mogen
Etter skarp konkurranse med fire andre nominerte prosjekter, gikk prisen Årets Skolebygg 2020 til Steinkjer skole i Steinkjer kommune.

For fjerde år på rad har Nohrcon satt fokus på de gode eksemplene på nye og renoverte skoler i Norge med pris for Årets skolebygg 2020.

De nominerte skolene var denne gang:

 • Flesberg skole, Flesberg kommune
 • Glommasvingen skole, Sør-Odal kommune
 • Nordre Ål skole, Lillehammer kommune
 • Steinkjer skole, Steinkjer kommune
 • Vestsiden ungdomsskole, Kongsberg kommune

«Et helhetlig skoleanlegg preget av kvalitet i alle ledd. Steinkjer skole har løst koplingen mellom inne- og uterom på svært gode måter. Kvartalstenkning og skoletomt i bystruktur støtter godt opp under sentrumsdannelse. Rause uteområder gir som sådan en variert park for hele byen», skrev juryen blant annet ved nominasjonen av Steinkjer skole.

Gode rammer for læring
- Dette er en helt fantastisk nyhet å få, ikke minst nå i den spesielle tiden vi er inne i. Jeg vil berømme hele prosessen, og alle som har deltatt i den. Samspillet mellom Steinkjerbygg KF som byggherre, arkitekter, landskapsarkitekter, entreprenører og ikke minst skolens ledelse og organer har gitt et supert resultat. Vi har bygd en framtidsrettet, miljø- og klimavennlig skole, med massivtre og vannbåren varme fra lokale skoger (InnTre). Med sin arkitektur, materialbruk, gode romløsninger, og flotte uteområder, gir Steinkjer skole gode rammer for læring, sier Anne Berit Lein, ordfører i Steinkjer kommune i en pressemelding.

Godt samarbeid
- Vi er svært glade for å motta denne anerkjennelsen, som viser at vi har nådd målet om å skape et skolebygg som inviterer til både lek og læring. Skolen er resultatet av et godt samarbeid både mellom Rambølls arkitektmiljø og ingeniører og med våre samarbeidspartnere i prosjektet. Med bruk av materialer som massivtre og et tydelig fokus på koblingen mellom inne- og utemiljø har vi ønsket å skape et bygg som signaliserer åpenhet. Tilbakemeldingene fra juryen og ikke minst brukerne viser at vi har oppnådd dette. Det er svært gledelig, sier Kari Hovin Kjølle, avdelingsleder på arkitektur i Rambøll.

Lyst og imøtekommende
- Vi er veldig glade og stolte over å motta prisen for Årets Skolebygg 2020 som en del av arkitektteamet bak Steinkjer skole. Prosjektet vårt fikk mottoet «Hjertebarn», hvor skolerommet samles omkring et lyst og imøtekommende atrium midt på skolen, et hjerterom, hvor en amfi-trappe bygget av massivtre danner ramme for skolens daglige liv, samt inviterer til å opptre og feste. Skolens bibliotek og klasserom knytter seg til atriet, slik at alle skolens fellesrom kunne henge sammen. Vårt inntrykk er at barn, lærere og innbyggere i byen har mottatt skolen veldig godt og ser bruken av bygningen som noe for seg selv. Det er den bedste tilbakemeldingen man kan få som arkitekt, sier Jakob Brøndsted, partner i Rolvung og Brønsted arkitekter.

FAKTA:

 • Oppdragsgiver: Steinkjerbygg KF
 • Arkitekt: Rambøll med Rolvung og Brøndsted arkitekter
 • Totalentreprenør/Prosjektledelse: Skanska Norge AS
 • Byggeledelse: Trønderplan AS v/ Byggherreombud Jan Arild Mediaas
 • Kunstnere: Lars Skjelbreia og Aleksander Stav (forplass og foaje), Vigdis Haugtrø (skolens midtrom)
 • Hvor: Sannangata 1, 7713 Steinkjer
 • Type: Offentlig grunnskole, 1.-7. trinn, nybygg
 • Ferdigstilt: Juni 2019
 • Areal: 6621 m2
 • Entreprisekostnad: ca. 160 mill. NOK eks. mva


Foto: Geir Mogen


Foto: Geir Mogen


Foto: Geir Mogen

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår