Sterk forbedring i HMS-tall i NCC

 
Sterk forbedring i HMS-tall i NCCSafety at work - NCC
Nedgangen i skader med fravær er svært positiv i NCCs norske virksomheter. Ved utgangen av første kvartal i år hadde selskapene, inkludert datterselskaper, en H-verdi på 1,3 de siste 12 månedene. På samme tid i 2020 var H-verdien 3,5.

-Vi er fornøyde med utviklingen, men én skade er én skade for mye. Vårt mål er klart – vi skal ha null fraværsskader, sier Per Jonsson, leder for NCC Infrastructure Norge i en pressemelding.

Utviklingen er positiv i samtlige av de utførende enhetene NCC Industry, NCC Building og NCC Infrastructure.

-Over 80 prosent av NCCs avdelinger og datterselskaper har null fraværsskader de siste 12 månedene. Det er et resultat av systematisk og høy innsats i alle ledd i NCC over mange år, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

11. HMS Uke
Denne uken gjennomfører NCC sin 11. HMS Uke på rad i Norge. I år blir det av smittevernhensyn noen begrensninger på type aktiviteter som gjennomføres. HMS-sjef og koordinater for de norske NCC-selskapene, Morten Larsen, er likevel trygg på at nytten vil være stor, også i år.

Morten Larsen

-Gjennom et helt tiår har HMS-uka vært en av grunnpilarene i vårt HMS-arbeid. Situasjonen vi nå har gir mulighet til å sette søkelys på de daglige og viktige rutinene som må gjennomføres for å kunne jobbe sikkert, samt å reflektere over holdninger og adferd som medfører risiko, forteller han.

I NCC rapporteres alle uønskede hendelser som skade på personer, nestenulykker og farlige forhold inn i HMS databaseverktøyet Synergi. Datagrunnlaget som er samlet over flere år gir unik innsikt i risikoområder og tiltak som gir høy gevinst. Blant de største risikoområdene er arbeid i høyden, håndholdte maskiner, kraner og lifter, arbeid i eller ved vei, fallende gjenstander, tunge løft, og arbeid med skarpe eller spisse gjenstander.

Som følge av analysene har NCC innført konkrete stopp-punkt i HMS-rutinene.

  • Daglig-Sikkerhets-Gjennomgang: Hvert arbeidslag starter dagen med en gjennomgang av dagens oppgaver og identifiserer mulige risikoområder.
  • Sikker-Jobb-Analyse: Gjennomføres før hver arbeidsoperasjon definert som risikooperasjon.
  • Time-Out: Ved observasjon eller ved usikkerhet om et arbeidet utføres sikkert har alle på en NCC-byggeplass rett og plikt til å stanse arbeidet.
  • Lesson-Learned: Ved nesten-ulykker eller -uhell utarbeides det en beskrivende rapport som deles med øvrige prosjekter.

-Fokus fra ledelsen, ledere og medarbeidere som bryr seg, systematikken og den samlede aktiviteten har gitt svært gode resultater, sier Morten Larsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår